Βιέννη: Τραυματισμοί από επιθέσεις με μαχαίρι

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, ωστόσο οι αρχές δεν γνωρίζουν τα κίνητρα των δραστών ή του δράστη, ούτε εάν τα περιστατικά συνδέονται, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η πρώτη από τις επιθέσεις διαπράχθηκε περί τις 19:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Κύπρου) στην Πράτερστρασε, έξω από εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας, κοντά σε σταθμό του μετρό, στο δεύτερο διαμέρισμα της πόλης, που συμπεριλαμβάνει το γνωστό πάρκο Πράτερ και τον συγκοινωνιακό κόμβο Πράτεστερν. Σε αυτό το διαμέρισμα, το οποίο διαπερνά η εμπορική οδός Πράτερστρασε, ζει εξάλλου η πλειονότητα των μελών της μικρής ισραηλιτικής κοινότητας της Βιένης. "Ενας άνδρας επιτέθηκε σε μια οικογένεια -τον πατέρα, τη μητέρα και τη 17χρονη κόρη τους- με μαχαίρι. Οι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και οι ζωές τους διατρέχουν κίνδυνο", επισήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και διευκρίνισε πως πρόκειται για πολίτες της Αυστρίας. "Μισή ώρα αργότερα, έγινε άλλη μια επίθεση (...) στο Πράτεστερν κι ένας άνθρωπος επίσης τραυματίστηκε σοβαρά κι η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Δεν γνωρίζουμε (αν, ή) σε ποιο βαθμό υπάρχει σύνδεση (ανάμεσα στις δύο επιθέσεις) και τα όποια κίνητρα συνεχίζουν να μην είναι σαφή", συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ερωτηθείς τι είναι γνωστό για τον δράστη, ο εκπρόσωπος απάντησε "απολύτως τίποτε. Γνωρίζουμε μόνο πως αναζητούμε έναν άνδρα". Ενας ενήλικος υπήκοος του Αφγανιστάν συνελήφθη αργότερα το βράδυ, καθώς φέρεται να ενέχεται στη δεύτερη επίθεση. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές, ενώ παρέμενε άγνωστο το αν και κατά πόσον υφίσταται σύνδεση ανάμεσα στα δύο συμβάντα. Η Αυστρία, οι αρχές της οποίας έχουν θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς το επίπεδο επαγρύπνησης για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών είναι αυξημένο, δεν έχει υποστεί μέχρι σήμερα επιθέσεις Τζιχαντιστών, όπως εκείνες που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Νίκαια, το Βερολίνο ή τη Βαρκελόνη από το 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:03

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.