Υπό το μηδέν η θερμοκρασία όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

Υπό το μηδέν και υπό ένα πέπλο χιονιού βρίσκεται ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τη Σιβηρία κατά το πρώτο μισό της εβδομάδας η χώρα πλήττεται από το πρωί από το νέο κύμα χιονοπτώσεων που φέρνει η Καταιγίδα Έμμα από τον Ατλαντικό.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει υποχρεωθεί να εκδώσει έναν σπάνιο «κόκκινο συναγερμό» για τη Σκωτία, τη νοτιοδυτική Αγγλία και τη νότια Ουαλία, που σημαίνει ότι το χιόνι και το κρύο δημιουργούν συνθήκες ικανές για απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Ήδη πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι θάνατοι προκλήθηκαν από δύο τροχαία δυστυχήματα και στην άλλη περίπτωση όταν ένας άνδρας βούτηξε σε παγωμένη λίμνη του Λονδίνου για να σώσει το σκύλο του.
Οι μετεωρολόγοι λένε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν χιονοθύελλες και ψυχρός αέρας. Στη Σκωτία το χιόνι αναμένεται κατά τόπους να ξεπεράσει τα 40 εκατοστά. Εκεί, όπως και στη νοτιοδυτική Βρετανία ο κόκκινος συναγερμός ισχύει από τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Κόκκινος συναγερμός είναι σε ισχύ από την Τετάρτη και σε περιοχές της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
Οι συνθήκες ψύχους αναμένεται να διαρκέσουν για τουλάχιστον 48 ώρες ακόμα, μέχρι το πρωί του Σαββάτου.
Πορτοκαλί και κίτρινοι συναγερμοί έχουν εκδοθεί για τις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της Βρετανίας, καθώς το χιόνι πέφτει αδιάκοπα από τη νύχτα και προβλέπεται να συνεχίσει να πέφτει μέχρι και την Παρασκευή το πρωί.
Η θερμοκρασία την Πέμπτη έχει πέσει για την ώρα και στους -5 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, ενώ σχεδόν πουθενά δεν έχει ξεπεράσει τον -1 βαθμό Κελσίου.
Όλα τα αεροδρόμια αντιμετωπίζουν προβλήματα με πτήσεις να ματαιώνονται ή να γίνονται με καθυστέρηση, ενώ πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια δεν εκτελούνται. Στους βασικούς οδικούς άξονες σε πολλά σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου επικρατεί κομφούζιο, με τον αυτοκινητόδρομο M80 στη Σκωτία να είναι απροσπέλαστος σε ένα μεγάλο τμήμα του λόγω των πολλών οχημάτων που έχουν εγκαταλειφθεί διάσπαρτα στο οδόστρωμα από τους απελπισμένους οδηγούς τους.
Εκατοντάδες σχολεία, κοινοτικά κέντρα και βιβλιοθήκες είναι κλειστά για δεύτερη μέρα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:11

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.