Ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Ευρ. Κοιν. Εβδομάδας

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας, της Διάσκεψης για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2018 και της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).



Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι Διασκέψεις συνδιοργανώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και την τρέχουσα εξάμηνη Βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στις Διασκέψεις, συμμετείχε αντιπροσωπία της Βουλής, αποτελούμενη από τους βουλευτές  Στέφανο Στεφάνου, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Ελένη Σταύρου, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και τον Ηλία Μυριάνθους, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), ο κ. Μυριάνθους τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης νέων προσεγγίσεων στη διαμόρφωση του νέου ΠΔΠ, για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κρίσεων που ταλανίζουν την Ευρώπη.

Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης συνέχισης της παροχής βοήθειας προς τα πληγέντα κράτη μέλη της ΕΕ μέσω του προϋπολογισμού της Ένωσης, συμφωνώντας, παράλληλα, με τη θέση που εκφράστηκε επί του θέματος από τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους κ. Günther H. Oettinger.

Περαιτέρω, ο κ. Μυριάνθους υπογράμμισε την ανάγκη ενσωμάτωσης και ενίσχυσης της αρχής της αλληλεγγύης στο νέο ΠΔΠ, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των σχεδιασμών για τη διαμόρφωση της νέα Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2020, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Επεσήμανε, δε, ότι στο νέο ΠΔΠ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πώς προστατεύονται αποτελεσματικά τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα και πώς διασφαλίζονται τα ευρωπαϊκά ενεργειακά αποθέματα όπως αυτά που έχουν ανακαλυφθεί πρόσφατα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να αποτραπούν κάποιες χώρες από το να ενεργούν αντίθετα προς τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η ΕΕ, στο πλαίσιο του ΠΔΠ, θα πρέπει να στηρίξει αποτελεσματικά επενδύσεις για την εκμετάλλευση των δικών της ενεργειακών αποθεμάτων.

Στη συνέχεια, ο Κύπριος βουλευτής έκανε μνεία στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν η ΚΓΠ και η Πολιτική Συνοχής στην προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και στη μείωση των ανισοτήτων ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ένωσης. Συνεπώς, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές αυτές θα παραμείνουν υψηλά στις προτεραιότητες του νέου ΠΔΠ και ότι θα διατηρηθεί το μερίδιο του ΠΔΠ που επενδύεται σε αυτές, είπε ο κ. Μυριάνθους.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το μηχανισμό κατανομής της μελλοντικής πολιτικής συνοχής, σημείωσε ότι θα πρέπει να καθοριστούν συγκεκριμένα κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τις εθνικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες, ιδιαίτερα όσον αφορά στις απομονωμένες νησιωτικές περιοχές.

Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΕΛΑ/ΜΑΝ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:26

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.