Ισχυρή στήριξη από ΕΕ στην Κύπρο

Ειδική αναφορά στην ενημέρωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την παρενόχληση Ελληνοκυπρίων και Μαρωνιτών στις κατεχόμενες περιοχές έγινε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια της τελικής ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.


Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τις ενέργειες της Τουρκίας έναντι των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων και Μαρωνιτών.

Ο Πρόεδρος Tουσκ είχε προηγουμένως μεταφέρει τη συναίνεση των 28 της ΕΕ ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται στις σχέσεις της με την ΕΕ, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, ειδικά όταν πρόκειται για την τελωνειακή ένωση.

Ο Πρόεδρος Tουσκ δήλωσε επίσης στον Τύπο ότι το Συμβούλιο των 28 ζήτησε από την Κομισιόν να υποβάλει προτάσεις για τη μείωση και τον επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προενταξιακών κονδυλίων στην Τουρκία.

Είπε επίσης ότι η ΕΕ θέλει να αφήσει την πόρτα ανοιχτή στην Τουρκία, αλλά η πραγματικότητα στη χώρα το καθιστά πολύ δύσκολο. Σημείωσε δε ότι ο σκεπτικισμός για την Τουρκία χθες ήταν πολύ έντονος στη διάρκεια του δείπνου των 28.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ δήλωσε: "Τέλος, το αποτέλεσμα της συζήτησής μας χθες το βράδυ για την Τουρκία: αναθέσαμε στην Κομισιόν να εξετάσει το ενδεχόμενο περικοπής και αναπροσανατολισμού των προενταξιακών κονδυλίων.
Θέλουμε να διατηρήσουμε την πόρτα ανοιχτή στην Άγκυρα, αλλά η σημερινή πραγματικότητα στην Τουρκία το καθιστά δύσκολο".

"Κατέστη σαφές επίσης ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται όλα τα κράτη μέλη στη σχέση της με την ΕΕ, ακόμη και όταν πρόκειται για την εφαρμογή της υπάρχουσας τελωνειακής ένωσης", πρόσθεσε. "Επιπλέον, ακούσαμε τις ανησυχίες του Προέδρου Αναστασιάδη για τις ενέργειες της Τουρκίας έναντι των Ελληνοκυπρίων και των Μαρωνιτών", κατέληξε με τη δήλωσή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.