Επιθέσεις ισραηλινών δυνάμεων σε Ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Συλικιώτη

Αντιμέτωποι με επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στην Παλαιστίνη ήρθαν Ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Νεοκλή Συλικιώτη, κατά την επίσκεψή τους στη Χεβρών χθες το απόγευμα.


  Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του γραφείου Κύπριου Ευρωβουλευτή, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο σε κατάστημα και στη συνέχεια σε πολυώροφο κτίριο της Χεβρών, λόγω των πυρών που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός.
 
«Η επίθεση άρχισε εντελώς απροκάλυπτα χωρίς καμία αιτία. Ο ισραηλινός στρατός για να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και για να επιδείξει την δύναμή του, επιτέθηκε σε εμπορικούς δρόμους με χιλιάδες κόσμο. Τα γεγονότα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια των Ευρωβουλευτών, οι οποίοι έβλεπαν να πέφτουν πυρά με κανονικές σφαίρες, καπνογόνα και χειροβομβίδες. Για περίπου 1,5 ώρα ήταν αποκλεισμένοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  
Προστίθεται ότι "οι κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν σε παράνομες συλλήψεις, τρομοκρατώντας τον κόσμο και ένας δε από τους συνοδούς της αντιπροσωπείας των Ευρωβουλευτών τραυματίστηκε ελαφρά".
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει άλλο στα λόγια αλλά πρέπει να δράσει άμεσα και να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν. Επισήμανε δε πως θα ενημερώσει λεπτομερώς για τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, τόσο το Ευρωκοινοβούλιο όσο και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι.
 
Όπως σημειώνεται, η πόλη της Χεβρών έχει ειδικό καθεστώς καθώς παρόλο που είναι υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακή αρχής, 400 έποικοι, "οι οποίοι είναι φανατικοί Εβραίοι ακροδεξιοί, έχουν εγκατασταθεί παράνομα στο κέντρο της παλιάς πόλης και ο ισραηλινός στρατός τους προστατεύει". Τόσο το Συμβούλιο Ασφαλείας όσο και η ΕΕ κατήγγειλαν αρκετές φορές στο παρελθόν τον εποικισμό και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Χεβρών εξαιτίας των εποίκων και των κατοχικών δυνάμεων.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.