Στυλιανίδης αυξάνει τον προϋπολογισμό ΕΕ για παιδεία

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε πριν από λίγο την αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία από το 6% στο 8% στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δαπανών της ΕΕ.

Το κονδύλι που αυξήθηκε προορίζεται για την εκπαίδευση των παιδιών σε περιοχές κρίσεων σε όλο τον κόσμο. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια Εκδήλωσης Εκπαίδευσης Υψηλού Επιπέδου, που οργανώθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 2017 στη Νέα Υόρκη.

Η συνεισφορά της ΕΕ το 2018, η οποία υπερβαίνει τα 86 εκατομμύρια ευρώ, θα στηρίξει την πρόσβαση στην επίσημη και ανεπίσημη εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής κατάρτισης, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και ψυχοκοινωνικής στήριξης κοριτσιών και αγοριών σε περιοχές κρίσεων ανά τον κόσμο, με πολλά από τα προγράμματα της ΕΕ να επικεντρώνονται στα κορίτσια, “δίνοντάς τους πρόσβαση στην εκπαίδευση και βοηθώντας τους να μάθουν τη ζωή και τις επαγγελματικές δεξιότητες”. Τα παιδιά θα επωφεληθούν επίσης από την παροχή σχολικού υλικού και τη δημιουργία νέων χώρων μάθησης.

Ο Επίτροπος Στυλιανίδης έχει καταστήσει την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης προτεραιότητα από την αρχή της θητείας του, και συνεχίζει να αυξάνει την οικονομική στήριξη της ΕΕ σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που πλήττονται από κρίσεις κάθε χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η στήριξη της ΕΕ που διατίθεται για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αυξήθηκε από το 1% του ανθρωπιστικού της προϋπολογισμού το 2015 σε 6% το 2017 και τελικά θα φθάσει το 8% το 2018.

Αυτή η βοήθεια έφθασε σε 4 εκατομμύρια παιδιά και καθηγητές σε 50 χώρες μεταξύ 2012-2016.

“Η ΕΕ είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά τη στήριξη της εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι δίνουμε στα παιδιά σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες περιοχές στον κόσμο μια ευκαιρία για το μέλλον”, δήλωσε ο Επίτροπος και συμπλήρωσε: “καθώς ταξίδεψα σε πολλές ζώνες κρίσεων, από στρατόπεδα προσφύγων σε περιοχές που καταστράφηκαν από φυσικές καταστροφές, είναι πάντα σαφές ότι η εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ένα ανθρώπινο δικαίωμα ή μια βασική ανάγκη”.

“Αυτή είναι η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια και η ασπίδα κατά της ριζοσπαστικοποίησης”, τόνισε ο Επίτροπος, πραγματοποιώντας την ανακοίνωση της αύξησης του σχετικού κονδυλίου. “Με τη στήριξη της εκπαίδευσης κάνουμε τη μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον των πιο ευάλωτων. Επενδύουμε στην ειρήνη”, κατέληξε.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα διοχετευθεί μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων, των Ηνωμένων Εθνών και διεθνών οργανισμών για την προσέγγιση των πλέον ευάλωτων αποδεκτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:39

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.