Στυλιανίδης : Η ΕΕ συντονίζει την ανθρωπιστική απάντηση στον τυφώνα Ίρμα

Τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ υποστηρίζει και συντονίζει δράσεις υποστήριξης πληγέντων σε περιοχές που έχουν ξεσπάσει έκτακτα φυσικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός στο Μεξικό και ο τυφώνας Ίρμα στην Καραϊβική περιέγραψε σήμερα στον Τύπο ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Επίτροπος, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων και την ανθρωπιστική βοήθεια, υποδέχθηκε ομάδα δημοσιογράφων στο κέντρο συντονισμού της ΕΕ, του οποίου προΐσταται.

Το Κέντρο Εκτάκτου Ανάγκης έχει σκοπό το συντονισμό της αποτελεσματικής αντίδρασης της ΕΕ από τα πρώτα στάδια μιας καταστροφής. "Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο. Συντονίζουμε με τα κράτη μέλη μας και τους εταίρους μας στην περιοχή. Ειδικά, με τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων οι πολίτες επηρεάζονται άμεσα", δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης. "Όπως βλέπετε, εδώ στο Κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Όλο το εικοσιτετράωρο. Ακατάπαυστα", εξήγησε.
Ο Επίτροπος δήλωσε ότι οι σκέψεις τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του βρίσκονται σήμερα στα θύματα και όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από τον τυφώνα Irma: "η καρδιά μου πηγαίνει επίσης στα θύματα και στους ανθρώπους που πλήττονται από τον τεράστιο σεισμό του σήμερα το πρωί έπληξε τον Ειρηνικό, κοντά στο Μεξικό".
Ο Χρήστος Στυλιανίδης συνεχάρη την εργασία των πρώτων απεσταλμένων της ΕΕ στην περιοχή για τους οποίους είπε ότι έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Η ΕΕ έχει ήδη θέσει στη διάθεση των τοπικών Αρχών το σύστημα χαρτογράφησης Κοπέρνικος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.