Ορμπαν: Δεν θα μετατραπούμε σε χώρα μετανάστευσης

Ο συντηρητικός Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν κατήγγειλε χθες τη "βία" του μηχανισμού υποχρεωτικών ποσοστώσεων υποδοχής προσφύγων που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, διαμηνύοντας ότι θα αρνηθεί να επιτρέψει η Ουγγαρία να μετατραπεί σε μια "χώρα μετανάστευσης".



Απαντώντας στην επιστολή που του έστειλε την Τρίτη ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμιζε στον Ορμπαν ότι "η αλληλεγγύη δεν αποτελεί πιάτο α λα καρτ", ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε "σοκαρισμένος και σαστισμένος" μπροστά στη θέση αυτή.

"Η ερμηνεία της αρχής της αλληλεγγύης που περιγράφεται στην επιστολή σας σημαίνει στην ουσία ότι η Ουγγαρία θα μεταμορφωθεί σε μια χώρα μετανάστευσης, παρά τη βούληση του ουγγρικού λαού", έκρινε ο Βίκτορ Ορμπάν στην απαντητική επιστολή του, που αναρτήθηκε χθες στον ιστότοπο της ουγγρικής κυβέρνησης.

"Κατά την άποψή μου, αυτό δεν είναι αλληλεγγύη, αυτό είναι βία", επέμεινε ο Ορμπάν, σημειώνοντας ότι αντίθετα με άλλες χώρες της ΕΕ, η Ουγγαρία δεν έχει "αποικιακό παρελθόν".

"Τα μεγάλα κράτη μέλη (της ΕΕ) έγιναν κράτη μετανάστευσης, λόγω των υποχρεώσεών τους που απέρρεαν από το αποικιακό τους παρελθόν", υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

"Αλλά η Ουγγαρία, αντιθέτως, δεν θέλει να γίνει χώρα μετανάστευσης, και δεν μπορεί να αποδεχθεί το να εξαναγκαστεί (να γίνει)", πρόσθεσε. Την Τετάρτη, η ουγγρική κυβέρνηση καταδίκασε την "ανεύθυνη" απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απέρριψε τις προσφυγές της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας εναντίον του μηχανισμού υποχρεωτικών ποσοστώσεων υποδοχής προσφύγων.

"Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ είναι ανεύθυνη" και έχει "πολιτικό" χαρακτήρα, δήλωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ Πέτερ Σιγιάρτο, προσθέτοντας ότι η Βουδαπέστη θα συνεχίσει να "μάχεται" εναντίον των ποσοστώσεων και ότι εναντιώνεται σθεναρά στο μέτρο αυτό.


Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΚΧΡ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:57

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.