Ισπανία: Απετράπη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση

Δεύτερη τρομοκρατική επίθεση, απέτρεψε την τελευταία στιγμή, η αστυνομία στην Ισπανία, αυτή τη φορά στην παραθαλάσσια κωμόπολη Καμπρίλς που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης.

Οπως αναφέρει η ισπανική αστυνομία, σε ανάρτηση στο Twitter, σκοτώθηκαν τέσσερις δράστες τρομοκρατικής επίθεσης και πέμπτος τραυματίστηκε σοβαρά.
Τραυματίστηκαν επίσης έξι πολίτες και ένας αστυνομικός.
Η αστυνομία προειδοποίησε παράλληλα ότι ομάδα πυροτεχνουργών θα προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκρήξεις στην Καμπρίλς, καθώς οι πέντε τρομοκράτες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.
Δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν η επιχείρηση αυτή σχετίζεται άμεσα με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε χθες το απόγευμα τη Βαρκελώνη.
Μερικές ώρες μετά την επίθεση με βαν στον πεζόδρομο Ράμπλας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 ανθρώπων, σημειώθηκε έκρηξη σε σπίτι στο Αλκανάρ, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης.
Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα, αλλά δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες.
Η αστυνομία της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού προετοίμαζαν εκρηκτικά με γκαζάκια ενώ σημείωσε ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με την επίθεση στη Βαρκελώνη.
Μία Ελληνίδα με τα δύο παιδιά της συγκαταλέγονται στους 112 τραυματίες από την επίθεση στην πολυσύχναστη τουριστική περιοχή Ράμπλας, στην καρδιά της Βαρκελώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης ενώ τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά.
Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες που σχετίζονται με την επίθεση αλλά κανένας από τους δύο δεν ήταν οδηγός του βαν που κτύπησε τους ανυποψίαστους πεζούς.
Ο οδηγός, ο οποίος εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός εκτιμάται ότι δεν ήταν οπλισμένος.
Οι συλληφθέντες είναι ένας Μαροκινός και ένας από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική.
Η σύλληψή τους έγινε ξεχωριστά στο Ριπόλ και το Αλκανάρ.
Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε άνδρας ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη.
Εκτιμάται ωστόσο ότι το περιστατικό αυτό δεν σχετίζεται με την επίθεση στη Ράμπλας.
Την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Το πρακτορείο "Αμακ" προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι εκτέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετούν τα κράτη του συνασπισμού.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:25

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.