Συνέχεια στις αντιδράσεις για τη συνάντηση Μέι-Γιούνκερ

Συνεχίζονται στη Βρετανία οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις γερμανικής εφημερίδας σχετικά με τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση μεταξύ της Τερέζα Μέι και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το Brexit στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Έχοντας διαφωνήσει στα περισσότερα θέματα του Brexit με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να της είπε ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ότι φεύγει από το γραφείο της «δέκα φορές πιο προβληματισμένος» αναφορικά με την προοπτική επιτυχίας των διαπραγματεύσεων.
Η κα Μέι χαρακτήρισε το δημοσίευμα «κουτσομπολιά των Βρυξελλών», με τον εκπρόσωπος της να επιμένει και την Τρίτη ότι η κυβέρνηση «δεν αναγνωρίζει» το περιεχόμενο του ρεπορτάζ.
Στελέχη των Συντηρητικών κάνουν λόγο για διαρροές από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ που δηλητηριάζουν τη διαπραγμάτευση, με τον πρώην υπουργό και κορυφαίο Brexiteer Ίαν Ντάνκαν Σμιθ να χαρακτηρίζει την κίνηση που αποδίδεται στον Πρόεδρο της Κομισιόν «αγενή».
Για «κουτσομπολιό» στο οποίο δε θα εμπλακεί η βρετανική κυβέρνηση έκανε λόγο και η Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ. Η ίδια η κα Μέι αναμένεται σε προεκλογική ομιλία της στη νοτιοδυτική Αγγλία να πει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αποδειχθεί πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit με τους Ευρωπαίους αποφασισμένους να διεκδικήσουν τη καλύτερη συμφωνία για τους ίδιους.
Από την άλλη πλευρά, Βρετανοί ανταποκριτές στις Βρυξέλλες μεταδίδουν ότι πηγές της ΕΕ χαρακτηρίζουν τη διαρροή στη γερμανική εφημερίδα ενδεικτική του εντεινόμενου «εκνευρισμού» που επικρατεί στις Βρυξέλλες λόγω της εκτίμησης ότι η κα Μέι έχει υποτιμήσει το πόσο περίπλοκη θα είναι η απεμπλοκή της χώρας της από την ΕΕ.
Μιλώντας στο Sky News ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για θέματα Ευρώπης Νικ Κλεγκ κατηγόρησε την Πρωθυπουργό ότι είναι «ανίκανη και απροετοίμαστη» ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit. “Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι στην υπόλοιπη ΕΕ σαν να δίνεις εντολές σε αξιωματούχους του Υπουργείο Εσωτερικών και η Ντάουνινγκ Στριτ μοιάζει να λειτουργεί έτσι ακριβώς», πρόσθεσε ο πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός.
Ο σκιώδης Υπουργός Brexit των Εργατικών Κιρ Στάρμερ σχολίασε ότι ανεξαρτήτως σκοπιμότητας αυτών των διαρροών αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η «άκαμπτη και εφησυχασμένη» προσέγγιση των διαπραγματεύσεων από την Τερέζα Μέι απειλεί να οδηγήσει τη Βρετανία στον γκρεμό.
Το SNP προειδοποίησε ότι «ελλοχεύει καταστροφή».

Γράφει: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΑΒΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.