Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία, αλλά πρέπει να τελειώσει η διαπραγμάτευση Ελλάδας Τρόικας

Την πεποίθηση πως μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού της Τρόικα με την Ελλάδα ως το eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε στις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της παρουσίασης πρότασης για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Καθώς όμως υπάρχουν ακόμα ανοικτά σημεία στη διαπραγμάτευση προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις με την Τρόικα και να τα κλείσουν το συντομότερο δυνατό.

Ο Επίτροπος ανακοίνωσε ότι στο eurogroup θα γίνει συζήτηση για βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και πως ακόμα και αν η συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου δεν είναι η καταληκτική, οι Υπουργοί οικονομικών θα συνέλθουν και πάλι στο τέλος του μήνα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις."Όπως γνωρίζετε ξόδεψα 36 ώρες στην Ελλάδα στις αρχές της εβδομάδας συναντώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, την Υπουργό Εργασίας και σε όλα τα άτομα που μίλησα τους είπα πως ελπίζω το Eurogroup του Δεκεμβρίου να είναι μια σημαντική και θετική συνάντηση για την Ελλάδα", είπε ο Επίτροπος."Πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδο για να έχουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement), η οποία αποτελεί μια τεχνική συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Θέλω το ΔΝΤ σύμφωνο και μαζί με ΕΚΤ, Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, το Eurogroup μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για σοβαρό διάλογο, για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να υπάρχει μια παραγωγική συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", διευκρίνισε."Έχουμε βραχυπρόθεσμα μέτρα και θα συζητήσουμε ένα περίγραμμα των μεσοπρόθεσμων", είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί και προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική ως την ολοκλήρωση των συζητήσεων.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:46

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.