Τη συμφωνία για το προσφυγικό συζήτησε ο Επίτροπος ΕΕ Χρ.Στυλιανίδης στην Τουρκία

Τη συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ συζήτησε στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Κοινοτικός Επίτροπος αρμόδιος για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Τύπου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην ΕΕ, την οποία ζητά η Άγκυρα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε επίσης συνάντηση με την Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών Φατμά Μπετούλ στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος βοήθειας κοινωνικής προσαρμογής. Σε δηλώσεις του, ανέφερε σχετικά με την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία ότι η ΕΕ ήταν από την αρχή στο πλευρό των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας.

Για το προσφυγικό ο Επίτροπος είπε ότι η Τουρκία είχε καλές επιδόσεις στην προστασία των προσφύγων, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλη τη διεθνή κοινότητα. “Η ΕΕ συνεχίζει να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της προς την Τουρκία”, είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει διασφαλίζοντας δυνατότητες στους πρόσφυγες στο πλαίσιο των προγραμμάτων.

Όπως είπε η ΕΕ και η Τουρκία έχουν μια ισχυρή εταιρική σχέση. “Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερο. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο και θα πετύχουμε. Το δίκτυο Ευρωπαϊκής Επείγουσας Ασφάλειας θα είναι ένα πρόγραμμα που δεν υπήρξε παρόμοιό του μέχρι σήμερα και από πλευράς διαστάσεων και περιεχομένου”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι για την επιτυχία του προγράμματος εμπιστεύεται τη στήριξη του τουρκικού υπουργείου και είπε ότι ίσως αυτό το πρόγραμμα να είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο Κύπριος Επίτροπος επισκέφθηκε σήμερα και το Κέντρο Προστασίας Παιδιών στην Άγκυρα δηλώνοντας ότι είδε για άλλη μια φορά την ικανότητα της Τουρκίας για φιλοξενία τριών εκατομμυρίων προσφύγων και εντυπωσιάστηκε. Κατά την επίσκεψή του μοίρασε παιχνίδια στα παιδιά που βρίσκονται στο κέντρο. “Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη βοήθεια της ΕΕ. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με τους Τούρκους συνεταίρους μας και τις οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας θα πετύχουμε να φέρουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή των προσφύγων που ζουν στην Τουρκία”, ανέφερε.

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:02

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.