O Χατζηγεωργίου εκ των πλέον επιδραστικών ευρωβουλευτών σε θέματα διεύρυνσης

O Κύπριος Ευρωβουλευτής της GUE Τάκης Χατζηγεωργίου βρίσκεται ανάμεσα στους πλέον επιδραστικούς ευρωβουλευτές σε θέματα διεύρυνσης και γειτονίας της ΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η δεξαμενή σκέψης "VoteWatch Europe", ισοβαθμώντας στην 17η θέση μαζί, μεταξύ άλλων, και με την Κάτι Πίρι, εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία.

To  VoteWatch Europe είναι ένα think tank που δεν έχει ουδεμία λειτουργική ή άλλη σχέση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και από το 2009 πραγματοποιεί ανεξάρτητες, όπως αναφέρει, αναλύσεις σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα σχετικά με το ποιοι Ευρωβουλευτές ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή γενικώς και ειδικώς, όπως επί παραδείγματι σε θέματα πολιτικής διεύρυνσης και γειτονίας της ΕΕ.

Ο αλγόριθμος με τον οποίον το VoteWatch Europe κατέληξε σε συμπεράσματα λαμβάνει υπόψιν τη θέση του Ευρωβουλευτή σε συγκεκριμένες επιτροπές, τις αναφορές που ετοιμάζουν ή όχι, τις παρεμβάσεις και σε όλα αυτά προσθέτουν μια κατηγορία που ονομάζουν "σταθμισμένη ψήφος ειδικών και πηγών", τις οποίες δεν διευκρινίζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι  στη γενική κατάταξη, ανεξαρτήτως θεμάτων δεν υπάρχει Κύπριος ή Έλληνας ευρωβουλευτής και το VoteWatch θεωρεί σε σχετικό γράφημα πως τη μεγαλύτερη επιρροή την ασκούν οι Γερμανοί και Ιταλοί, ακολουθούμενοι από τους Γάλλους, Ισπανούς, Βρετανούς, Ρουμάνους και Πολωνούς. Μετά με λιγότερη επιρροή έρχονται οι υπόλοιπες χώρες σε δύο υπό κατηγορίες (η Ελλάδα είναι στην χαμηλότερη), ενώ η Κύπρος και η Μάλτα βρίσκονται στην τελευταία κατηγορία με λιγότερους από "100 πόντους" στη σταθμισμένη διαδικασία μοριοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το think tank αναφέρει ότι "οι Κύπριοι και Έλληνες Ευρωβουλευτές έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία ". Σημειώνει επιπλέον ότι "ειδικότερα , οι πολύ υψηλές βαθμολογίες από Κύπριους Ευρωβουλευτές πηγάζουν από την έντονη δραστηριότητά τους όσον αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, της οποίας ο στρατός καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νησιού της Μεσογείου".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.