Το προσφυγικό "κτυπά" την καγκελάριο Μέρκελ

Η δημοτικότητα των συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, στο 38,5%, λόγω των ανησυχιών των ψηφοφόρων για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Η Μέρκελ επικρίνεται, ιδιαίτερα μεταξύ των κύκλων των συντηρητικών, ότι τροφοδοτεί το μεταναστευτικό αυτό κύμα προς τη Γερμανία, δίνοντας εμπράκτως το πράσινο φως σε αυτούς που ζητούν άσυλο να μεταβούν στη χώρα. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε ένα κύμα περίπου 800.000 προσφύγων και μεταναστών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια και αναμένεται να καταφύγουν εκεί.

Η δημοσκόπηση του INSA, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, έδειξε υποχώρηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των συντηρητικών από την περασμένη εβδομάδα. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό "μεγάλο συνασπισμό", έπεσαν επίσης κατά μια μονάδα στο 23,5%.

Μετά την πτώση αυτή η υποστήριξη για τον "μεγάλο συνασπισμό" υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογές πριν από δύο χρόνια.

"Η προσφυγική κρίση προκαλεί προβλήματα προπαντός για το στρατόπεδο των συντηρητικών και ο μεγάλος συνασπισμός είναι πιο αδύναμος από ποτέ", δήλωσε στην Bild ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Η Αριστερά (Die Linke) κέρδισε μισή μονάδα και ανήλθε στο 10,5% και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους Πράσινους, η δημοτικότητα των οποίων αυξήθηκε κατά μία μονάδα. Την ίδια ώρα η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στο 6% και στο 4% αντίστοιχα.

Πλήγμα δέχθηκε και η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται την προσφυγική κρίση, αν και παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μετά το πόλεμο.

Οι επόμενες εκλογές προβλέπεται να διεξαχθούν το 2017.

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουρή

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:17

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Το υπουργείο Υγείας είχε θέση θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.