Το ΗB θα υποβάλει αίτημα ένταξης στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου CPTPP

Η Βρετανία θα υποβάλει την ερχόμενη εβδομάδα επίσημο αίτημα ένταξης στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου "Ολοκληρωμένη και Προοδευτική Συμφωνία για τη Σύμπραξη χωρών του Ειρηνικού" (CPTPP), με τις διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν αργότερα αυτό το έτος, ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση.

Μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία έχει καταστήσει σαφή την επιθυμία της να προσχωρήσει στη CPTPP, η οποία καταργεί τους περισσότερους δασμούς μεταξύ Αυστραλίας, Μπρουνέι, Καναδά, Χιλής, Ιαπωνίας, Μαλαισίας, Μεξικού, Νέας Ζηλανδίας, Περού, Σιγκαπούρης και Βιετνάμ.

"Ένα χρόνο μετά την αποχώρησή μας από την ΕΕ, σφυρηλατούμε νέες εταιρικές σχέσεις που θα αποφέρουν τεράστια οικονομικά οφέλη για τον λαό της Βρετανία", ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το Reuters μετέδωσε την Πέμπτη ότι το Λονδίνο δεν θα δώσει στη δημοσιότητα μια εκτίμηση των οικονομικών οφελών της ένταξης του Ηνωμένου Βασιλείου στη CPTPP, πριν αιτηθεί να ενταχθεί σε αυτήν - σε αντίθεση με προηγούμενες δεσμεύσεις της βρετανικής Κυβέρνησης. Προγενέστερες κυβερνητικές οικονομικές αναλύσεις του Brexit υποδείκνυαν μικρή ενίσχυση οικονομικής απόδοσης από πρόσθετες εμπορικές συμφωνίες. Η Κυβέρνηση τονίζει ότι η ένταξη στη CPTPP θα καταργήσει δασμούς σε τρόφιμα, ποτά και αυτοκίνητα, ενώ θα συμβάλει στην ενίσχυση των τομέων της τεχνολογίας και των υπηρεσιών.

Ο Βρετανός Υπουργός Εμπορίου θα συνομιλήσει με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας και της Νέας Ζηλανδίας τη Δευτέρα υποβάλλοντας επίσημο αίτημα για ένταξη στη CPTPP, υπογράμμισε η ανακοίνωση. "Υποβάλλοντας αίτηση για να γίνουμε η πρώτη νέα χώρα που θα ενταχθεί στη CPTPP καταδεικνύει τη φιλοδοξία μας να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με τους καλύτερους όρους με φίλους και εταίρους μας σε όλο τον κόσμο και να είμαστε ένας ενθουσιώδης πρωταθλητής του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου", δήλωσε ο Τζόνσον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:33

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.