Η Κομισιόν χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για την πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ESF+

Η Κομισιόν χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ στο Συμβούλιο σχετικά με την πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ESF+). Το ESF+ θα αποτελέσει βασικό χρηματοδοτικό μέσο για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία μιας δίκαιης και κοινωνικά συμμετοχικής κοινωνίας, αναφέρει η Κομισιόν.  Θα παράσχει επίσης τους αναγκαίους πόρους στα κράτη μέλη για την ανάκαμψη των κοινωνιών και των οικονομιών μας μετά την κρίση.

Το ESF + έχει συνολικό προϋπολογισμό 88 δισεκατομμύρια ευρώ (σε τιμές 2018). Θα επενδύσει σε ανθρώπους, θα δημιουργήσει και θα προστατεύσει ευκαιρίες απασχόλησης, θα προωθήσει την κοινωνική ένταξη, θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση. Θα περιλαμβάνει επίσης μια πιο φιλόδοξη απαίτηση για επενδύσεις σε νέους και για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, όπως προτείνει η Κομισιόν.

Μετά την πολιτική συμφωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνουν επίσημα τον κανονισμό ESF+ για την έναρξη ισχύος του.

Το τελευταίο βήμα της έγκρισης του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ επιτεύχθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Η Κομισιόν άρχισε να δεσμεύει τα κονδύλια στο πλαίσιο του νέου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Προκειμένου η Κομισιόν να αρχίσει να δανείζεται στο NextGenerationEU, καθιστώντας έτσι το μέσο λειτουργικό, απαιτείται ακόμη η επικύρωση της νέας απόφασης για τους ιδίους πόρους από όλα τα κράτη μέλη σύμφωνα με τις συνταγματικές τους απαιτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:34

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Ελλάδα: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.