facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΗ

%PM, %01 %692 %2020 %17:%Δεκ

Έτοιμο για συμμετοχή σε συνάντηση για το Κυπριακό δηλώνει το Λονδίνο

  • Εκτύπωση
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)
Έτοιμο για συμμετοχή σε συνάντηση για το Κυπριακό δηλώνει το Λονδίνο
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να συνδιαλεχθεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε συνάντησης συγκληθεί προς υποστήριξη της διαδικασίας λύσης του Κυπριακού, αναφέρει σε επιστολή της προς την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ην. Βασιλείου η Υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον.
 
Η αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά Βρετανίδα υφυπουργός δηλώνει πως καλωσορίζει τη διαρκή προθυμία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να εργαστεί με τα μέρη ώστε να διεξαχθούν εις βάθος διαβουλεύσεις επί ενός τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί πρόοδος και πως συμμερίζεται την ελπίδα του ότι οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις θα οδηγήσουν σε μια επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.
 
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις διαβουλεύσεις μέσω διαλόγου με τα μέρη και την Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ για την Κυπριακή Διένεξη κα Τζέιν Χολ Λουτ, με την οποία αξιωματούχοι είναι σε τακτική επαφή. Καλωσορίζω επίσης τη δέσμευση του ΓΓ των ΗΕ να διερευνήσει την πιθανότητα σύγκλησης μίας άτυπης πενταμερούς συν τα Ηνωμένα Έθνη συνάντησης σε μια κατάλληλη στιγμή», προσθέτει η κα Μόρτον.
 
Χαιρετίζει παράλληλα τη συνάντηση των δύο ηγετών στις 3 Νοεμβρίου κατά την οποία εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να ανταποκριθούν θετικά σε αυτή τη δέσμευση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. «Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να συνδιαλεχθούν εποικοδομητικά και να επιδείξουν ότι είναι δεσμευμένοι στην επίτευξη προόδου προς μία λύση ως ζήτημα επείγοντος», προσθέτει η κα Μόρτον.
 
Η επιστολή απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρίστο Καραολή, ο οποίος είχε συντάξει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με αφορμή τη μαύρη επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου.
 
Η κα Μόρτον διαβεβαιώνει τον κ. Καραολή πως η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι δυνατός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και με διάρκεια λύσης του Κυπριακού, στη βάση του διεθνώς αποδεκτού μοντέλου της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
 
Ως εκ τούτου, το Λονδίνο χαιρετίζει τη δεδηλωμένη ετοιμότητα των πλευρών να επαναρχίσουν συνομιλίες λύσης και προσβλέπει στην επανάληψη του διαλόγου.
 
Σημειώνεται δε ότι το ζήτημα των Βαρωσίων υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα επείγουσας επίτευξης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.
 
Η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών διατυπώνει την ανησυχία του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατάσταση στα Βαρώσια, περιλαμβανομένου του ανοίγματος της παραλίας στην περίκλειστη πόλη.
 
Επαναλαμβάνει ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει προβεί σε παραστάσεις για το ζήτημα προς την Τουρκία μέσω διαφόρων διπλωματικών οδών και ότι είχε καλέσει σε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 9 Οκτωβρίου.
 
Επαναδιατυπώνεται επίσης η υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα πολυάριθμα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που άπτονται των Βαρωσίων, ιδιαιτέρως τα 550 (1984) και 789 (1992), καθώς και η υποστήριξη στη δήλωση του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Ασφαλείας που εξέφραζε βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις.
 
Στην επιστολή του προς τον Μπόρις Τζόνσον ο κ. Καραολής χαρακτήριζε τη 15η Νοεμβρίου «ημέρα ντροπής», εξέθετε τον αρνητικό ρόλο της Τουρκίας στο Κυπριακό και καλούσε τον Βρετανό Πρωθυπουργό να ασκήσει «προληπτικά και εποικοδομητικά» τη δύναμη που έχει να κάνει τη διαφορά σε σχέση με την Κύπρο.
 
Πηγή: Θανάσης Γκαβός
Tweet
Κατηγορία ΕΥΡΩΠΗ
επιστροφή στην κορυφή

ΕΥΡΩΠΗ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Η Κομισιόν ενέκρινε τον αρχικό ετήσιο προϋπολογισμό της για ανθρωπιστική βοήθεια
    Η Κομισιόν ενέκρινε τον αρχικό ετήσιο προϋπολογισμό της για ανθρωπιστική βοήθεια

    Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα, όπως ανακοίνωσε, τον αρχικό ετήσιο προϋπολογισμό της για ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2021, λαμβάνοντας υπόψιν τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές ανάγκες, οι οποίες επιδεινώνονται περαιτέρω λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 60% σε σύγκριση με τον αρχικό ανθρωπιστικό προϋπολογισμό 900 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε πέρυσι.

    Από το ποσό αυτό 385 εκατομμύρια ευρώ της ανθρωπιστικής χρηματοδότησης της ΕΕ θα διατεθούν για τις ανάγκες στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία για να βοηθήσουν εκείνους που πλήττονται από την περιφερειακή κρίση της Συρίας, καθώς και για την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στην Υεμένη.

    Επιπλέον, 505 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην Αφρική , 180 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια θα συνεχίσουν να βοηθούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στην Ασία και τη Λατινική Αμερική και η ΕΕ θα διαθέσει επίσης 28 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων σε Ουκρανία, Δυτικά Βαλκάνια και Καύκασο.

    Το υπόλοιπο της χρηματοδότησης, 302 εκατομμύρια ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστικές αεροπορικές υπηρεσίες της ΕΕ και για απρόβλεπτες ανθρωπιστικές κρίσεις.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει επίσης να παρέχει βοήθεια σε χώρες της Ασίας όπως το Αφγανιστάν και στο Μπαγκλαντές, το οποίο φιλοξενεί σήμερα ένα εκατομμύριο πρόσφυγες Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ.

     

    Πηγή: ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %546 %2021 %14:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Κυριακίδου προς AstraZeneca για τα εμβόλια: Δυσαρέσκεια ΕΕ για ανεπαρκείς εξηγήσεις
    Κυριακίδου προς AstraZeneca για τα εμβόλια: Δυσαρέσκεια ΕΕ για ανεπαρκείς εξηγήσεις

    ​Τη δυσαρέσκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην AstraZeneca για ανεπαρκείς εξηγήσεις και έλλειψη σαφήνειας, εξέφρασε εκ νέου η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συζήτηση με την εταιρεία.

    Συντάχθηκε στις %AM, %26 %448 %2021 %11:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Οι εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο στο επίκεντρο συνάντησης Χριστοδουλίδη-Βαρελί
    Οι εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο στο επίκεντρο συνάντησης Χριστοδουλίδη-Βαρελί

    Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Γειτονία και τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρελι.

    Συντάχθηκε στις %AM, %26 %301 %2021 %08:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Ιταλία: Σήμερα το πρωί αναμένεται η παραίτηση του πρωθυπουργού
    Ιταλία: Σήμερα το πρωί αναμένεται η παραίτηση του πρωθυπουργού

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να κάνει γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί, σήμερα το πρωί, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Συντάχθηκε στις %AM, %26 %234 %2021 %06:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Αισθητή μείωση στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
    Αισθητή μείωση στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο

    Κάτω από τις 30.000 έπεσαν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά από τις 19 Δεκεμβρίου.

    Συντάχθηκε στις %PM, %25 %774 %2021 %19:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Αντιπρόεδρος Κομισιόν:Εξετάζονται όλες οι επιλογές τελωνειακής ένωσης με Τουρκία
    Αντιπρόεδρος Κομισιόν:Εξετάζονται όλες οι επιλογές τελωνειακής ένωσης με Τουρκία

    Για μια “καλή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια σχετικά με το εμπόριο, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις εντός της ΕΕ”, έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις.

    Συντάχθηκε στις %PM, %25 %738 %2021 %18:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Μπορέλ: Σημαντικό βήμα οι διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας, να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για Κυπριακό
    Μπορέλ: Σημαντικό βήμα οι διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας, να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για Κυπριακό

    Σημαντικό βήμα προς την επαναπροσέγγιση ΕΕ - Τουρκίας, χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκίνησαν σήμερα.

    Συντάχθηκε στις %PM, %25 %706 %2021 %17:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Το ΣΕΥ ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με τη διπλωματία για το κλίμα και την ενέργεια
    Το ΣΕΥ ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με τη διπλωματία για το κλίμα και την ενέργεια

    Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών ενέκρινε σήμερα συμπεράσματα σχετικά με το "κλίμα και την ενεργειακή διπλωματία" και την "επίτευξη της εξωτερικής διάστασης της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας", κατά τη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες, με φυσική παρουσία των Υπουργών.

    Συντάχθηκε στις %PM, %25 %692 %2021 %17:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Κομισιόν: Επικαιροποίηση των συστάσεων για τα μέτρα συντονισμού των κρατών-μελών της ΕΕ
    Κομισιόν: Επικαιροποίηση των συστάσεων για τα μέτρα συντονισμού των κρατών-μελών της ΕΕ

    Σήμερα η Επιτροπή πρότεινε επικαιροποίηση της σύστασης του Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου για μέτρα συντονισμού που επηρεάζουν την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Επιτροπής για διασφάλιση καλύτερου συντονισμού και επικοινωνίας των μέτρων που σχετίζονται με τα ταξίδια σε επίπεδο ΕΕ.

    Συντάχθηκε στις %PM, %25 %639 %2021 %16:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Γαλλία- covid-19: Η κατάσταση στη χώρα είναι "ανησυχητική"
    Γαλλία- covid-19: Η κατάσταση στη χώρα είναι "ανησυχητική"

    Η κατάσταση της πανδημίας covid-19 στη Γαλλία είναι ανησυχητική, δήλωσε η επικεφαλής της Ανώτατης Αρχής Υγείας (HAS) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει την επιβολή τρίτου lockdown.

    Συντάχθηκε στις %PM, %25 %620 %2021 %15:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΗΠΑ: 45 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατά της δίκης Τραμπ
    Συντάχθηκε στις %AM, %27 %236 %2021 %06:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Sanofi θα βοηθήσει Pfizer/ BioNTech για παραγωγή 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %847 %2021 %21:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Οι μαζικότεροι εμβολιασμοί στο επίκεντρο των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %822 %2021 %20:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %805 %2021 %20:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τα σημεία για τις μονάδες δειγματοληψίας με rapid tests αύριο Τετάρτη
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %787 %2021 %19:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Δύο θάνατοι και 109 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Κύπρο
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %768 %2021 %19:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Κατεχόμενα: Λοκντάουν, απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες και τηλεκπαίδευση
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %761 %2021 %19:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πιθανόν την Παρασκευή η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %759 %2021 %19:%Ιαν σε ΥΓΕΙΑ
  • Τα μονοκλωνικά αντισώματα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 70% - Νέα μελέτη
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %725 %2021 %18:%Ιαν σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Γερμανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των αεροπορικών πτήσεων προς τη χώρα
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %719 %2021 %18:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Ελλάδα: 842 νέα κρούσματα κορονοϊού, 283 διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %716 %2021 %18:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Σε σχολεία της Λεμεσού περιόδευσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %708 %2021 %18:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κατέθεσε για τις πολιτογραφήσεις στην Ερευνητική ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %659 %2021 %16:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Προς τοπικό λοκντάουν στα κατεχόμενα, διαδικτυακά η εκπαίδευση
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %655 %2021 %16:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Προκηρύσσονται τις επόμενες εβδομάδες 2 σχέδια του Υπουργείου Εμπορίου
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %650 %2021 %16:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι διερευνητικές, είπε ο Στόλτεμπεργκ στον Δένδια
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %633 %2021 %16:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Η AstraZeneca προσφέρθηκε να επισπεύσει παραδόσεις του εμβολίου στην ΕΕ
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %628 %2021 %16:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Κυρ. Μητσοτάκης: Η διαδικασία των εμβολιασμών προχωράει πολύ ικανοποιητικά
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %624 %2021 %15:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Αποφάσεις Υπ. Εργασίας για εφαρμογή των Ειδικών Σχεδίων για την περίοδο Ιαν. 2021
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %620 %2021 %15:%Ιαν σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Επ. Εξωτερικών εξέτασε το καταστατικό του EastMed Gas Forum - Πέμπτη πάει Ολομέλεια
    Συντάχθηκε στις %PM, %26 %616 %2021 %15:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

Εξάσκηση δικαιώματος προστασίας δεδομένων φυσικών προσώπων

Exercising a right related to the protection of data of natural persons

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΕΥΡΩΠΗ - ΑΡΧΕΙΟ

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon