Να υπερψηφίσουν το lockdown για την Αγγλία κάλεσε τους βουλευτές ο Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους Βρετανούς βουλευτές ότι χωρίς περαιτέρω μέτρα για τη συγκράτηση της διασποράς του κορωνοϊού, η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με θανάτους σε «σοβαρή κλίμακα».

 
Η προειδοποίησή του έγινε κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων επί του νέου lockdown για την Αγγλία που έχει προτείνει η κυβέρνηση.
 
Οι βουλευτές θα ψηφίσουν επί της πρότασης αργότερα το απόγευμα. Αναμένεται ότι η πρόταση θα εγκριθεί παρά την πιθανή «ανταρσία» 15-20 Συντηρητικών βουλευτών, καθώς το lockdown έχει τη στήριξη των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Το νέο lockdown θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και θα διαρκέσει ως τις 2 Δεκεμβρίου.
 
Προβλέπει το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και των καταστημάτων λιανικής που δεν παρέχουν αναγκαία είδη ή υπηρεσίες και καλεί τους πολίτες να μένουν σπίτι εκτός αν πρόκειται για συγκεκριμένους λόγους, δηλαδή εκπαίδευση, εργασία, άσκηση, ιατρικές επισκέψεις, παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες και αγορά τροφίμων και φαρμάκων.
 
Ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε ότι χωρίς αυτά τα αυστηρά μέτρα το σύστημα δημόσιας υγείας NHS θα βρεθεί υπό εξαιρετικές δυσκολίες.
 
Όπως είπε, προτρέποντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα, δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει τις ζωές των Βρετανών πολιτών.
 
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος του NHS Αγγλίας σερ Σάιμον Στίβενς είχε πει σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα τεθούν από τα μεσάνυχτα στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού λόγω της «επικείμενης σοβαρής κατάστασης».
 
Εξήγησε ότι καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών ασθενών Covid σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ στην Αγγλία το σύνολο των νοσηλευόμενων ασθενών αντιστοιχεί σε απόλυτη πληρότητα 22 νοσοκομείων.
 
Τα δημόσια νοσοκομεία της Αγγλίας είχαν τεθεί στην τέταρτη και υψηλότερη βαθμίδα ετοιμότητας στην αρχή του πρώτου κύματος της πανδημίας και μέχρι τον Ιούνιο.
 
Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.