Στη βαθμίδα των πιο αυστηρών περιορισμών κατά Covid και το Σέφιλντ στην Αγγλία

Στην τρίτη βαθμίδα «πολύ υψηλού» ρίσκου από τον κορωνοϊό με τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση θα υπαχθεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το Νότιο Γιόρκσιρ στη βόρεια Αγγλία.

 
Η απόφαση αφορά τις πόλεις Σέφιλντ, Μπάρνσλι, Ντόνκαστερ και Ρόδεραμ, δηλαδή συνολικά περίπου 1,4 εκατομμύρια πολίτες.
 
Ο δήμαρχος του Σέφιλντ Νταν Τζάρβις είπε ότι οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες εξασφάλισαν ένα πακέτο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ύψους 41 εκ. λιρών από την κεντρική κυβέρνηση.
 
Ο ίδιος επισήμανε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία της περιοχής, επομένως «η αδράνεια δεν ήταν επιλογή».
 
Σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας πιθανότατα από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
 
Το Νότιο Γιόρκσιρ ακολουθεί την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ και την κομητεία του Λάνκασιρ στη ΒΔ Αγγλία που ήδη υπάγονται στα μέτρα της τρίτης βαθμίδας, ενώ από την Παρασκευή τα ίδια μέτρα θα ισχύουν και στο ευρύτερο Μάντσεστερ.
 
Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να επιβάλει εκεί τους πρόσθετους περιορισμούς παρά την αδυναμία κατάληξης σε συμφωνία με τον τοπικό δήμαρχο Άντι Μπέρναμ, που ζητούσε περισσότερα χρήματα για την περιοχή.
 
Η τρίτη βαθμίδα προβλέπει κλείσιμο των παμπ και των μπαρ που δεν προσφέρουν κύριο γεύμα, απαγόρευση συνάντησης σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο ατόμων που δε συγκατοικούν ή δε συγκροτούν «φούσκα υποστήριξης», κλείσιμο καζίνο, στεγασμένων παιδότοπων, γραφείων στοιχημάτων και γυμναστηρίων κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές, καθώς και σύσταση αποφυγής μετακινήσεων από και προς τις υπό περιορισμούς περιοχές.
 
Συνολικά έως το Σαββατοκύριακο περίπου 7,3 εκατομμύρια πολίτες της Αγγλιας θα ζουν υπό τους περιορισμούς αυτούς.
 
Ο Πρωθυπουργός Τζόνσον έχει πει ότι είναι επίσης σε εξέλιξη συζητήσεις με τις δημοτικές αρχές στο Δυτικό Γιόρκσιρ, στο Νότιγχαμσιρ και σε ορισμένες περιοχές της ΒΑ Αγγλίας για υπαγωγή τους στην τρίτη βαθμίδα περιορισμών.
 
Τα μέτρα στις περιοχές αυτής της βαθμίδας θα επανεξετάζονται κάθε τέσσερις εβδομάδες.
 
Σημειώνεται ότι την επιβολή ακόμα αυστηρότερων μέτρων που περιγράφονται ως lockdown έχουν ανακοινώσει οι τοπικές κυβερνήσεις Βόρειας Ιρλανδίας και Ουαλίας.
 
Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:06

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.