«Φρένο» από Μέρκελ στη συζήτηση για διακοπή κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έβαλε «φρένο» στις συζητήσεις που ξεκίνησαν στην Γερμανία με αφορμή την δηλητηρίαση του Ναβάλνι στις οποίες διατυπώνεται το αίτημα για διακοπή της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία θα έχει την μορφή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Η απόπειρα δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ένα συνταρακτικό γεγονός για το οποίο πρέπει να υπάρξει απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters από κύκλους συμμετασχόντων στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU/CSU).

Ωστόσο, «σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλοί δεν θα έβλεπαν καμία σχέση μεταξύ της υπόθεσης Ναβάλνι και του αγωγού Nord Stream 2. Αυτό που χρειάζεται είναι μια κοινή στάση των Ευρωπαίων. Στην περίπτωση της απόπειρας δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκρίπαλ στη Μεγάλη Βρετανία υπήρξε κοινή αντίδραση και με τις ΗΠΑ», φέρεται να είπε η καγκελάριος Μέρκελ αναφερόμενη σε γερμανικά αιτήματα για διακοπή της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου.

Πάντως, η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε αποκλείσει προηγουμένως το ενδεχόμενο οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιλαμβάνουν επίσης και τον εν λόγω αγωγό της Βαλτικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην εν λόγω συνεδρίαση, τόσο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους όσο και η πλειοψηφία των Βουλευτών ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τις κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream-2.

«Η ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρέτγκεν για την διακοπή της κατασκευής του αγωγού είχε την υποστήριξη μιας σαφώς μικρής μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική ομάδα», ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι. Ταυτόχρονα, υπήρξε όμως έντονη και ευρεία κριτική στην πολιτική του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΜΑΝ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.