Κομισιόν: ανανεώνει συνεργασία με εργοδοτικές οργανώσεις για ένταξη των μεταναστών

Κομισιόν, συνδικάτα, εμπορικά επιμελητήρια και οργανώσεις εργοδοτών θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους για να ενισχύσουν την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην αγορά εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Νίκολας Σμίντ. Συγκεκριμένα, σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν, τα εμπλεκόμενα μέρη επισημαίνουν τομείς για μελλοντική εστίαση και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν περαιτέρω στον τομέα της μετανάστευσης εργασίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εταιρικής σχέσης για την ένταξη που ξεκίνησε το 2017. Οι υπογράφοντες επιβεβαιώνουν τη σημασία μιας προσέγγισης πολλών ενδιαφερομένων για την έγκαιρη ένταξη στην αγορά εργασίας προς όφελος τόσο των προσφύγων όσο και της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ευρωπαϊκής εταιρικής σχέσης για την ενσωμάτωση πριν από 3 χρόνια, η Κομισιόν χρηματοδότησε έργα που υλοποιήθηκαν από οργανώσεις κοινωνικών και οικονομικών εταίρων για την προώθηση της ένταξης των προσφύγων στην αγορά εργασίας.

Τα σχετικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το έργο Labor-INT, που υποστηρίζει την ένταξη μέσω αξιολόγησης δεξιοτήτων, κατάρτισης και τοποθέτησης θέσεων εργασίας στην Ιταλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο και το Σχέδιο Δράσης για την Ευρωπαϊκή Ένταξη Προσφύγων που λειτουργεί στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Οι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι έχουν επίσης αναλάβει πρωτοβουλίες σε 20 κράτη μέλη, όπως με την πλατφόρμα fachkraeftepotenzial που εγκαινίασε το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Επιμελητήριο της Αυστρίας και παρέχει πληροφορίες σε εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν πρόσφυγες.

Βασιζόμενοι σε αυτά τα επιτεύγματα, οι υπογράφοντες συμφώνησαν να επικεντρώσουν τις μελλοντικές προσπάθειές τους σε 3 τομείς: σύνδεση των ενδιαφερομένων σε όλη την οικονομία και την κοινωνία για την ολοκλήρωση της αγοράς εργασίας. υποστήριξη της επιχειρηματικότητας · και διευκόλυνση για τον προσδιορισμό, την αξιολόγηση και την επικύρωση των δεξιοτήτων.

Παράλληλα, η Κομισιόν και οι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι θα επιδιώξουν να διερευνήσουν τον τρόπο επέκτασης του διαλόγου και της μελλοντικής τους συνεργασίας στον τομέα της εργασίας σύμφωνα με τους στόχους του νέου ευρωπαϊκού θεματολογίου δεξιοτήτων και του επερχόμενου νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο. Αυτό θα μπορούσε να επικεντρωθεί στον τρόπο βελτίωσης των καναλιών μετανάστευσης εργατικού δυναμικού για την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών της Ευρώπης, αναφέρει η Κομισιόν.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:57

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.