Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, που νωρίς το απόγευμα θα έχει συνομιλίες στη Βιέννη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος μεταβαίνει στην αυστριακή πρωτεύουσα για την σημαντική συνάντησή του, το απόγευμα, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας, όπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ασκώντας κριτική στην στάση της Τουρκίας, επισήμανε ότι «η τουρκική πολιτική - μεταξύ άλλων στη Λιβύη και στη Συρία - όπως επίσης πρόσφατα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, θα πρέπει να μας κινητοποιήσει στην Ευρώπη σε αλλαγή σκέψης. Για το λόγο αυτό, η Αυστρία συνεχίζει να ζητά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία».

Οι κύριοι Δένδιας και Σάλενμπεργκ, μετά τις συνομιλίες τους στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, θα συμμετάσχουν από κοινού μέσω τηλεδιάσκεψης στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Πρόσφατα, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε καταγγείλει την μετατροπή από την Τουρκία της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, ως «νεότερο κρίκο σε μία αλυσίδα προκλήσεων» σημειώνοντας πως «απλά η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης».

Ο ίδιος είχε τονίσει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ασκεί απέναντι στην Τουρκία «μία ισχυρή πολιτική και να μιλά μία σαφή γλώσσα (...) σε μία σταθερή βάση αξιών».

Ταυτόχρονα, είχε ζητήσει εκ νέου την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την 'Αγκυρα, επισημαίνοντας ότι «και εδώ η ΕΕ θα έπρεπε να κάνει μία σαφή τομή και να δηλώσει πως όλα αυτά δεν είναι πλέον επιτρεπτά και σωστά».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.