Εμ. Μακρόν σε διαδηλωτές: Χαλαρώστε

Αφού τον πλησίασαν διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της βόλτας του την Ημέρα της Βαστίλης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους επικριτές του να «χαλαρώσουν» σε έναν έντονο διάλογο, που κατέγραψε ο φακός, ο οποίος είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Ο Μακρόν, που έκανε βόλτα στον Κήπο του Κεραμεικού στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, μετά τις ετήσιες εκδηλώσεις και το προεδρικό διάγγελμα για την εθνική επέτειο, πέρασε αρκετά λεπτά με τους διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» με τους οποίους αναφέρθηκε σε θέματα, όπως η αστυνομία ή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Οι σωματοφύλακές του παρακολουθούσαν νευρικοί.

«Είναι αργία. Κάνω μια βόλτα, δείχνω σεβασμό... Χαλαρώστε, μην φωνάζετε», είπε ο Μακρόν.

Κάποιοι από το πλήθος του φώναξαν να παραιτηθεί και ένας εξ αυτών τον επέπληξε για τους αστυνομικούς σε μηχανές που χρησιμοποιούνταν για να ελέγξουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων».

«Σας εύχομαι καλή 14η Ιουλίου. Μπορείτε να διαμαρτύρεστε, έχουμε δημοκρατία. Να έχετε μια καλή ημέρα», πρόσθεσε ο Μακρόν, σημειώνοντας πως ορισμένες διαδηλώσεις κατέληξαν σε βίαια επεισόδια.

«Σας ακούω, άκουσα τι ζητάτε, όμως ζητάω από εσάς μια δέσμευση: να χαλαρώσετε, όχι στη βία, όχι σε ανόητα πράγματα, κανένας σας. Εάν δεν το κάνετε, δεν θα τα βγάλουμε πέρα».

Ορισμένοι διερωτήθηκαν για την απόφαση του Γάλλου προέδρου να βγει για μια βόλτα έξω σε μια ημέρα, όπου αναμένονταν διαδηλώσεις.

«Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση που δεν εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρό, όμως θα μπορούσε να λάβει διαφορετικές διαστάσεις», δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Κριστιάν Γιακόμπ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια του Μακρόν δεν απειλήθηκε ποτέ.

«Μπορεί να βγαίνει από το προεδρικό μέγαρο για να πάρει λίγο καθαρό αέρα και να συναντηθεί με Γάλλους ψηφοφόρους, κάτι που είναι καλό», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.