Έκκληση Σασσόλι στις κυβερνήσεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων

Έκκληση στις κυβερνήσεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναζητήσουν νέους τρόπους "κοινής χρηματοδότησης", απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασσόλι σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup



"Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να κάνουμε πολύ περισσότερα. Οι πολίτες μας, οι επιχειρήσεις, οι οικογένειες, οι νέοι ανησυχούν για ένα αβέβαιο μέλλον διότι σε όλες τις χώρες μας αυτή η κρίση και η έκτακτη ανάγκη για την υγεία θα καταστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας", προειδοποιεί.

"Τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η Ευρώπη ενήργησε, οι απαντήσεις της ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Σκεφτείτε τη χαλάρωση των κανόνων κρατικών ενισχύσεων, που επέτρεψε στις χώρες μας να προβούν σε ισχυρές παρεμβάσεις για να στηρίξουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους", υπενθυμίζει.

"Ωστόσο, όπου η Ευρώπη δεν έχει παρέμβει, η απάντηση ήταν αδύναμη ή δεν υπήρξε καθόλου απάντηση. Για το σκοπό αυτό, οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν μεγάλη ευθύνη. Επειδή τώρα χρειαζόμαστε τα εργαλεία για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ξεκινήσουμε με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης", σημειώνει ο Πρόεδρος του ΕΚ.

"Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) δήλωσε χθες ότι 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις λόγω της κρίσης. Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα επηρεαστούν στην Ευρώπη; Έχουμε καθήκον να τα προστατεύσουμε, στο βορρά, στο νότο, στα ανατολικά και στα δυτικά. Μέχρι στιγμής εφαρμόσαμε σημαντικά μέτρα: Στήριξη των εθνικών συστημάτων για τον περιορισμό της ανεργίας (SURE), βελτίωση των συνθηκών χρησιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM για τις χώρες που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, αναχρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. και το `μπαζούκα` της ΕΚΤ για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών και για την αγορά δημόσιων και ιδιωτικών ομολόγων", καταγράφει.

"Ωστόσο, σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερα: πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ταμείο για την οικονομική ανάκαμψη για να μοιραστούμε το κόστος της αναθέρμανσης των οικονομιών μας. Αυτό θα πάρει πολλά χρήματα, ο προϋπολογισμός της ΕΕ είναι πολύ περιορισμένος και δεν θα είναι αρκετός. Πρέπει να βρούμε νέους, έκτακτους και κοινούς τρόπους χρηματοδότησης. Δεν είναι μόνο ζήτημα αλληλεγγύης, είναι προς το συμφέρον όλων, δεδομένου του βαθμού αλληλεξάρτησης των ευρωπαϊκών οικονομιών. Η κατάρρευση μιας χώρας θα είχε αναπόφευκτα δραματικές συνέπειες για όλους τους άλλους. Σε αυτό το πλαίσιο, η απάντηση του Eurogroup πρέπει να ανταποκρίνεται στην πρόκληση", τονίζει.

"Οι κυβερνήσεις και οι πολίτες πρέπει να πιστεύουν στη δύναμη της Ευρώπης, η οποία μας έδωσε 70 χρόνια συνεργασίας και ειρήνης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να επενδύσουμε στο κοινό μας μέλλον", καταλήγει.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:52

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.