ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ ενέκριναν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και, υπό όρους, με την Αλβανία, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών.

«Είμαι πολύ ευτυχής που οι χώρες μέλη της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Συγχαίρω από καρδιάς αυτές τις δύο χώρες. Αυτό στέλνει επίσης ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στα δυτικά Βαλκάνια: το μέλλον σας βρίσκεται στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Οι ΥΠΕΞ ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ των πρεσβευτών (μονίμων αντιπροσώπων) των χωρών τους στις Βρυξέλλες. Ο Επίτροπος σημείωσε ότι πρόκειται για μια «πολιτική συμφωνία» η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί και από τους ηγέτες των χωρών μελών στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί επίσης με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη και κατόπιν να επιβεβαιωθεί γραπτώς.

Ο δρόμος αναμένεται ότι θα είναι πιο δύσκολος για την Αλβανία, αφού Γερμανία και Ολλανδία απαιτούν από τα Τίρανα να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων. Μεταξύ άλλων, η Αλβανία θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις στο εκλογικό σύστημα και να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των προεκλογικών εκστρατειών, να υλοποιήσει τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς επίσης και να συγκροτήσει ειδικές δομές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:14

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.