facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
%PM, %12 %446 %2019 %12:%Ιουλ

Η δράση της ΕΕ για το πρόβλημα της υπογονιμότητας

  • Εκτύπωση
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)
Η δράση της ΕΕ για το πρόβλημα της υπογονιμότητας

Ένα στα τέσσερα ζευγάρια ανά το παγκόσμιο εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά τη σύλληψη ή/και τον τοκετό. Για αυτό ακριβώς τον λόγο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καλέσει τις χώρες της ΕΕ να διασφαλίσουν το δικαίωμα των ζευγαριών στην καθολική πρόσβαση σε αγωγές γονιμότητας.



Η Ευρωβουλή τονίζει πως η υπογονιμότητα δεν είναι βέβαια μόνο πρόβλημα δημόσιας υγείας, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα που πλήττει τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις λύσεις που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας συγκαταλέγονται οι τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART), οι οποίες είναι συγκεκριμένα, ιατρικές αγωγές που αφορούν τόσο τα ωάρια της γυναίκας, όσο και το σπέρμα του άντρα. Μία από τις πλέον διαδεδομένες τέτοιες τεχνικές είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Τονίζεται πως οι ART επεμβαίνουν σε ανθρώπινους ιστούς και κύτταρα. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, έχει κατοχυρωθεί μια εναρμονισμένη ρυθμιστική προσέγγιση όσον αφορά τους ιστούς και τα κύτταρα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα, με αυτή τη νομοθεσία, διασφαλίζεται η εφαρμογή των υψηλών προτύπων ποιότητας και ασφάλειας σε όλη την ΕΕ, όταν ασθενείς υποβάλλονται σε αγωγή γονιμότητας.

Εφόσον κάποιο ζευγάρι καταφεύγει σε ART, κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται και φάρμακα, έτσι η ΕΕ έχει θεσπίσει ένα κεντρικό σύστημα για τον έλεγχο της ποιότητας των φαρμάκων που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων διενεργεί επιστημονικές αξιολογήσεις και παρακολουθεί την ασφάλεια των φαρμάκων.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει και χρηματοδοτεί την επιστημονική έρευνα για την υπογονιμότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, επιδιώκοντας πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές αγωγές και καλύτερα αποτελέσματα για όσους ευελπιστούν να αποκτήσουν παιδιά.

Πηγή: Philenews

EU4U 500px 200px

Tweet
Κατηγορία eu4u
επιστροφή στην κορυφή

EU4U - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Διαφωνία ΕΕ με χαρακτηρισμό οργανώσεων που συνδέονται με ΣτΕ ως ανεπιθύμητες από τη Ρωσία
    Διαφωνία ΕΕ με χαρακτηρισμό οργανώσεων που συνδέονται με ΣτΕ ως ανεπιθύμητες από τη Ρωσία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαφωνεί έντονα με τις πρόσφατες αποφάσεις των ρωσικών αρχών να συμπεριλάβουν το Κέντρο Κοινωνίας των Πολιτών της Πράγας και την Ένωση Σχολών Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στον κατάλογο των «ανεπιθύμητων οργανώσεων», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσιές Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) Πήτερ Στάνο.

    Συντάχθηκε στις %PM, %24 %637 %2021 %16:%Ιαν σε eu4u
  • Στ.Κυριακίδου: Η ΕΕ ζητά από την AstraZeneca να αυξήσει την προβλεψιμότητα παραδόσεων εμβολίων
    Στ.Κυριακίδου: Η ΕΕ ζητά από την AstraZeneca να αυξήσει την προβλεψιμότητα παραδόσεων εμβολίων

    Η ΕΕ ζητά από την AstraZeneca να λάβει μέτρα  για την αύξηση της προβλεψιμότητας και της σταθερότητας των παραδόσεων και την επιτάχυνση της κατανομής των δόσεων, ανακοίνωσε απόψε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

    Συντάχθηκε στις %AM, %23 %454 %2021 %11:%Ιαν σε eu4u
  • Η Βρετανία αρνείται να χορηγήσει πλήρες καθεστώς στους διπλωμάτες της ΕΕ
    Η Βρετανία αρνείται να χορηγήσει πλήρες καθεστώς στους διπλωμάτες της ΕΕ

    Η Βρετανία αρνείται να χορηγήσει πλήρες διπλωματικό καθεστώς στον πρεσβευτή της ΕΕ στο Λονδίνο, προκαλώντας αντιπαράθεση ανάμεσα στις προσφάτως διαζευγμένες πλευρές, γράφει σήμερα το BBC.

    Συντάχθηκε στις %PM, %21 %521 %2021 %13:%Ιαν σε eu4u
  • Εμβολιασμός, περιοριστικά μέτρα, πιστοποιητικά και μεταλλάξεις στην τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ για την πανδημία
    Εμβολιασμός, περιοριστικά μέτρα, πιστοποιητικά και μεταλλάξεις στην τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ για την πανδημία

    Με τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο Σαρλ Μισελ, συνέρχονται απόψε στις 18:00 τοπική ώρα Βρυξελλών για 9η φορά οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, και με αντικείμενο την απάντηση στην πανδημία COVID-19.

    Συντάχθηκε στις %AM, %21 %391 %2021 %10:%Ιαν σε eu4u
  • Η ΕΤΕπ αύξησε τον όγκο επενδύσεών της σε 76,8 δισ. ευρώ το 2020 για αντιμετώπιση της πανδημίας
    Η ΕΤΕπ αύξησε τον όγκο επενδύσεών της σε 76,8 δισ. ευρώ το 2020 για αντιμετώπιση της πανδημίας

    O Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αύξησε το 2020 τον όγκο χρηματοδότησής του σε 76,8 δισεκατομμύρια ευρώ, με το ένα τρίτο αυτών των κεφαλαίων, 25,5 δισεκατομμύρια ευρώ, να κατευθύνεται στην άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος της τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ κατά την ετήσια ενημέρωση προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

    Συντάχθηκε στις %PM, %20 %544 %2021 %14:%Ιαν σε eu4u
  • Η ΕΕ προτείνει στον Μπάιντεν ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο για τις διατλαντικές σχέσεις
    Η ΕΕ προτείνει στον Μπάιντεν ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο για τις διατλαντικές σχέσεις

    Η Ευρώπη έχει «έναν φίλο» στον Λευκό Οίκο και προτείνει στον νέο αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «να οικοδομήσουμε μαζί ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο» για τις σχέσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα οι πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμών.

    «Θα ήθελα να απευθύνω επίσημα σήμερα, αυτή την ημέρα που αναλαμβάνει καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν, μια έκκληση για να οικοδομήσουμε μαζί ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο για μια πιο ισχυρή Ευρώπη, για πιο ισχυρές Ηνωμένες Πολιτείες και για έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    «Σήμερα είναι κάτι περισσότερο από μια μετάβαση. Σήμερα είναι μια ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη διατλαντική σχέση μας, η οποία υπέφερε πολύ τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Στα χρόνια αυτά, ο κόσμος έγινε πιο περίπλοκος, λιγότερο σταθερός και λιγότερο προβλέψιμος», δήλωσε ο Μισέλ.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα πρέπει να εργασθούν πάνω σε πέντε προτεραιότητες -- την προώθηση της πολυμερούς συνεργασίας, την καταπολέμηση της Covid-19, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική ανάκαμψη με ψηφιακό μετασχηματισμό και τις από κοινού προσπάθειες για την ασφάλεια και την ειρήνη.

    Η Ευρώπη «έχει έναν φίλο στον Λευκό Οίκο» έπειτα από τέσσερα χρόνια προεδρίας Τραμπ, υπογράμμισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %20 %539 %2021 %13:%Ιαν σε eu4u
  • Φον Ντερ Λάιεν: Η ορκωμοσία Μπάιντεν είναι μήνυμα επούλωσης για ένα διχασμένο έθνος
    Φον Ντερ Λάιεν: Η ορκωμοσία Μπάιντεν είναι μήνυμα επούλωσης για ένα διχασμένο έθνος

    Το σοκ που προκάλεσε η επίθεση στο Καπιτώλιο τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ορκωμοσία του Τζον Μπάιντεν και την παρούσα πολιτική κατάσταση.

    Συντάχθηκε στις %PM, %20 %539 %2021 %13:%Ιαν σε eu4u
  • Η Κομισιόν ιδρύει υπηρεσία παρακολούθησης της εφαρμογής των συμφωνιών με το ΗΒ
    Η Κομισιόν ιδρύει υπηρεσία παρακολούθησης της εφαρμογής των συμφωνιών με το ΗΒ

    Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία για την παρακολούθηση των συμφωνιών ΕΕ-ΗΒ με την ονομασία UKS (Service for the EU-UK Agreements). H υπηρεσία UKS θα είναι μέρος της Γενικής Γραμματείας των προεδρικών υπηρεσιών και θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Μαρτίου 2021. Η εντολή και η διάρκεια της νεοσυσταθείσας υπηρεσίας θα επανεξετάζονται σε συνεχή βάση.

    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %728 %2021 %18:%Ιαν σε eu4u
  • Η Κομισιόν καλεί τα κράτη μέλη να εμβολιάσουν το 70% των ενηλίκων ως το καλοκαίρι
    Η Κομισιόν καλεί τα κράτη μέλη να εμβολιάσουν το 70% των ενηλίκων ως το καλοκαίρι

    H Κομισιόν καλεί σήμερα επισήμως τα Κράτη Μέλη να επισπεύσουν την εμβολιαστική τους πολιτική και να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το καλοκαίρι, αλλά και του 80% των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας και των πολιτών άνω των 80 ετών ως το Μάρτιο, σύμφωνα με σύσταση που υιοθέτησε το Κολέγιο των Επιτρόπων και παρουσίασαν στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

    Συντάχθηκε στις %PM, %19 %678 %2021 %17:%Ιαν σε eu4u
  • Μπορρέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την κράτηση του Ρώσου πολιτικού αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι
    Μπορρέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την κράτηση του Ρώσου πολιτικού αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τη σύλληψη του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κατά την επιστροφή του στη Μόσχα στις 17 Ιανουαρίου και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του, δήλωσε σήμερα εκ μέρους των κρατών μελών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική  Ζοζέπ Μπορρέλ. 

    Συντάχθηκε στις %PM, %18 %675 %2021 %17:%Ιαν σε eu4u
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

EU4U ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Διαφωνία ΕΕ με χαρακτηρισμό οργανώσεων που συνδέονται με ΣτΕ ως ανεπιθύμητες από τη Ρωσία
    Συντάχθηκε στις %PM, %24 %637 %2021 %16:%Ιαν σε eu4u
  • Στ.Κυριακίδου: Η ΕΕ ζητά από την AstraZeneca να αυξήσει την προβλεψιμότητα παραδόσεων εμβολίων
    Συντάχθηκε στις %AM, %23 %454 %2021 %11:%Ιαν σε eu4u
  • Η Βρετανία αρνείται να χορηγήσει πλήρες καθεστώς στους διπλωμάτες της ΕΕ
    Συντάχθηκε στις %PM, %21 %521 %2021 %13:%Ιαν σε eu4u
  • Εμβολιασμός, περιοριστικά μέτρα, πιστοποιητικά και μεταλλάξεις στην τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ για την πανδημία
    Συντάχθηκε στις %AM, %21 %391 %2021 %10:%Ιαν σε eu4u
  • Η ΕΤΕπ αύξησε τον όγκο επενδύσεών της σε 76,8 δισ. ευρώ το 2020 για αντιμετώπιση της πανδημίας
    Συντάχθηκε στις %PM, %20 %544 %2021 %14:%Ιαν σε eu4u
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

  • Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις»
    Συντάχθηκε στις %PM, %13 %486 %2018 %12:%Δεκ σε ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
    Ετικέτες: ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ολομελεια ευρωκοινοβουλιου Ευρωκοινοβούλιο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ομιλία
  • Δυτικά Βαλκάνια: Αποτίμηση προόδου από το ΕΚ
    Συντάχθηκε στις %AM, %30 %380 %2018 %10:%Νοε σε ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
    Ετικέτες: Δυτικα Βαλκανια Ευρωκοινοβούλιο
  • Νέοι κανόνες για τους προσωρινούς ελέγχους εντός Σένγκεν
    Συντάχθηκε στις %AM, %30 %378 %2018 %10:%Νοε σε ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
    Ετικέτες: σενγκεν εθνικα συνορα νεοι κανονες ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ευρωκοινβουλιο
  • Το ΕΚ αξιολογεί τις προοπτικές ένταξης για Σερβία και Κόσοβο
    Συντάχθηκε στις %AM, %30 %378 %2018 %10:%Νοε σε ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
    Ετικέτες: serbia kosovo προοπτικες ενταξης ενταξη ευρωπαικη ενωση
  • Δελτίο τύπου: Ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών
    Συντάχθηκε στις %PM, %08 %490 %2018 %12:%Νοε σε ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

EU4U - ΑΡΧΕΙΟ

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon