«Together We Can» για εξάλειψη των διακρίσεων στην εκπαίδευση

Με σύνθημα «Together We Can» πέντε σχολεία από Κύπρο (Γ' Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου), Πορτογαλία, Πολωνία, Ισπανία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις και μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2, που έχει θέσει ως φιλόδοξο στόχο την κοινωνική ένταξη και την εξάλειψη των διακρίσεων και των προκαταλήψεων στην κοινωνία και ειδικότερα στην εκπαίδευση. Στόχος, που εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών όσον αφορά στην αποδοχή, στην κριτική σκέψη και στη συνεργασία. Το πρόγραμμα αφορά τη διετία 2019-2021 και στο πλαίσιο αυτού προβλέπεται η κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών στα συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού.

Αναλυτικά, οι στόχοι του προγράμματος είναι:

α) η απόκτηση από μέρους των παιδιών δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα τους επιτρέψουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να αναγνωρίζουν τη σημασία της,
β) η ανάπτυξη ενσυναίσθησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων κοινωνικής ένταξης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο,
γ) η γνωριμία με την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και η εκτίμηση της αξίας της,
δ) η βελτίωση της ικανότητας επικοινωνίας σε ξένη γλώσσα, ιδιαίτερα στην αγγλική και
ε) η χρήση νέων τεχνολογιών

Κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης των στόχων του προγράμματος προβλέπεται η κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών στα συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία από τις 19-23 Νοεμβρίου 2018 και η δεύτερη στην Πολωνία από τις 18-22 Μαρτίου 2019. Η τρίτη συνάντηση για τη σχολική χρονιά 2019-2020 πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τις 13-17 Μαΐου 2019. Κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς, 2019-2020, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα συνεργαζόμενα σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία και τα παιδιά φιλοξενούνται από οικογένειες μαθητών/τριών του σχολείου που διοργανώνει τη συνάντηση, συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες που προγραμματίζει το σχολείο φιλοξενίας.

Το κάθε σχολείο έχει αναλάβει και μια υποενότητα της θεματικής «Κοινωνική Ένταξη», για την οποία οργανώνει σχετικές δραστηριότητες για τους μαθητές. Οι συγκεκριμένες υποενότητες είναι:

• Πορτογαλία: Διαπολιτισμικότητα
• Πολωνία: Αλληλεγγύη
• Κύπρος: Κοινωνικές και Οικονομικές Διακρίσεις
• Ισπανία: Ισότητα των Φύλων
• Ιταλία: Μετανάστες και Πρόσφυγες

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:14

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.