Ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου 8-14 Απριλίου 2019

Συνεδριάσεις επιτροπών και πολιτικών ομάδων, Βρυξέλλες

Αφαίρεση υλικού με τρομοκρατικό περιεχόμενο από το διαδίκτυο: Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) θα ψηφίσει νομοθετική πρόταση που θα υποχρεώνει τους παρόχους διαδικτύου να αφαιρούν υλικό με τρομοκρατικό περιεχόμενο εντός μίας ώρας μετά από εντολή των αρχών. Το νομοσχέδιο θα εισάγει κυρώσεις έως και 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών των εταιρειών που δεν συμμορφώνονται. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ορισμένοι Μέλη του ΕΚ εξέφρασαν ανησυχίες για τη συμβατότητα του νομοσχεδίου με τα θεμελιώδη δικαιώματα και την αναλογικότητα (Δευτέρα).

Πολιτική μετανάστευσης / επιστροφής: Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) θα ψηφίσει την επικαιροποίηση της οδηγίας για την επιστροφή, η οποία καθορίζει κοινές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, όπως οι διαδικασίες στα σύνορα, οι προθεσμίες προσφυγής και η ελάχιστη περίοδος κράτησης. Η πρόταση έχει επικριθεί από ορισμένους Ευρωβουλευτές που αμφισβητούν το χρονοδιάγραμμα και τη συνάφεια της, όπως επίσης και την απουσία λεπτομερούς εκτίμησης των επιπτώσεων (Δευτέρα).

Προετοιμασία της Ολομέλειας: Οι πολιτικές ομάδες θα προετοιμαστούν για τη σύνοδο της Ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Απριλίου στο Στρασβούργο, την τελευταία πριν από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές (26 Μαΐου, 2019). Στη διάρκεια της συνόδου οι Ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistle blowers), τις κοινωνικές παροχές για τους μετακινούμενους εργαζόμενους καθώς και τα μέτρα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιπλέον θα ψηφίσουν για τη διαφάνεια στις διαδικτυακές πλατφόρμες και στις μηχανές αναζήτησης, την επικαιροποίηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών της ΕΕ, τις τεχνολογίες στα νέα αυτοκίνητα που σώζουν ζωές, το πρόγραμμα InvestEU, τους στόχους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα φορτηγά. Θα τοποθετηθούν επίσης επί των νέων κανόνων για τις βραχυπρόθεσμες θεωρήσεις διαβατηρίου αλλά και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Τέλος θα συζητήσουν για τελευταία φορά πριν τις εκλογές το Μέλλον της Ευρώπης αυτή τη φορά με τον πρωθυπουργό της Λετονίας Krišjānis Kariņš.

Το ημερολόγιο του Προέδρου: Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, θα πραγματοποιήσει ομιλία την Τετάρτη στην έκτακτη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με το Brexit. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 19:45 (ώρα Κύπρου)

Σεμινάριο για τα ΜΜΕ με θέμα τις ευρωπαϊκές εκλογές: Η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ θα διοργανώσει σεμινάριο για τους δημοσιογράφους σχετικά με το τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Στην ατζέντα θα είναι οι δράσεις του Κοινοβουλίου στην τρέχουσα περίοδο, η διαδικασία σχετικά με τους κορυφαίους υποψήφιους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και η πρόσβαση στα αποτελέσματα των εκλογών. Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Πρόεδρος του ΕΚ Antonio Tajani και η Πρόεδρος της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Cecilia Wikström (Τρίτη και Τετάρτη).

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.