Coreper και ΕΚ συμφωνούν για visa σε ταξίδια Βρετανών

Σε συμφωνία κατέληξαν το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για είσοδο και σύντομα ταξίδια (από 90 ως 180 μέρες) Bρετανών πολιτών στο χώρο Σένγκεν μετά το Brexit. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώθηκε χθες από τους Mονίμους Αντιπροσώπους της ΕΕ εξ ονόματος του Συμβουλίου και την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης χορηγείται υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να απαιτήσει θεώρηση από πολίτες της ΕΕ που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σύντομες διαμονές. Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει στο μέλλον υποχρέωση θεώρησης για υπηκόους τουλάχιστον ενός κράτους μέλους, θα εφαρμοστεί ο υφιστάμενος μηχανισμός αμοιβαιότητας και τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα Κ-Μ δεσμεύθηκαν να ενεργήσουν χωρίς καθυστέρηση στην εφαρμογή του μηχανισμού. Η Κομισιόν θα παρακολουθεί το σεβασμό της αρχής της αμοιβαιότητας σε συνεχή βάση και θα ενημερώνει αμέσως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για τυχόν εξελίξεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την τήρηση της αρχής αυτής.

Η πολιτική θεωρήσεων έναντι των πολιτών τρίτων χωρών που ταξιδεύουν στο χώρο Σένγκεν για σύντομη διαμονή ρυθμίζεται από τη νομοθεσία της ΕΕ. Οι υφιστάμενοι κανόνες περιλαμβάνουν όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών όσους χρειάζονται θεώρηση και όσους απαλλάσσονται από την απαίτηση αυτή. Μετα το Brexit, ως τρίτη χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενταχθεί σε έναν από αυτούς τους δύο καταλόγους χωρών.

Πηγή: KYΠΕ

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:27

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.