Οι σημαντικότερες στιγμές της 2ης ολομέλειας Μαρτίου

Στη 2η ολομέλεια του Μαρτίου, το ΕΚ ενέκρινε την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και υιοθέτησε νέους κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο και την προστασία των καταναλωτών.

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως είναι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και οι πλαστικές μπουκάλες.

Την Τρίτη, το ΕΚ επικαιροποίησε τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο για να εξασφαλίσει ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας εφαρμόζονται και στο διαδίκτυο.

Το Κοινοβούλιο εγκρίνει νέους κανόνες για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Με στόχο τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών CO2 από τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά εµπορικά οχήµατα, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν υψηλότερο στόχο μείωσης εκπομπών από το σύνολο των νέων αυτοκινήτων (37,5%) και από νέα ημιφορτηγά (31%) μέχρι το 2030.

Την Πέμπτη, το ΕΚ ενέκρινε κανόνες που βελτιώνουν την ποιότητα και την πρόσβαση σε πόσιμο νερό για όλους τους Ευρωπαίους, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα πλαστικά απόβλητα.

Την Τρίτη, η ολομέλεια ψήφισε για τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Την ίδια μέρα, οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συγκρίνουν τιμές αλλά και να παράγουν ενέργεια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, επίσης, δύο οδηγίες που προστατεύουν τους καταναλωτές σε περίπτωση πώλησης ελαττωματικού προϊόντος – είτε στο διαδίκτυο είτε σε κατάστημα.

Προστασία των καταναλωτών: πωλήσεις αγαθών και ψηφιακού περιεχομένου
Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα Erasmus + για την περίοδο 2021-2027, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού και τη διασφάλιση της συνεργασίας και της συγχρηματοδότησης με άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Με τον καρκίνο να συνδέεται με πάνω από το ήμισυ των θανάτων που σχετίζονται με την εργασία στην EE, την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της περαιτέρω μείωσης των καρκινογόνων ουσιών στην εργασία.

Στα πλαίσια των προσπαθειών για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής, το ΕΚ πρότεινε την Τρίτη τη δημιουργία ευρωπαϊκής οικονομικής αστυνομίας και τη σύσταση ενός εποπτικού μηχανισμού κατά της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:28

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.