Mαθητές προβληματίζονται για το ευρωπαϊκό τους μέλλον

Πού βαδίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο ενεργός Ευρωπαίος πολίτης για τη διαμόρφωση μιας Ευρώπης της Αλληλεγγύης; Αυτά τα ερωτήματα ολοένα και εντονότερα απασχολούν κάθε σκεπτόμενο Ευρωπαίο, συνεπώς και κάθε σκεπτόμενο νέο. Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί καθημερινά εντείνονται, καθώς ο εθνικισμός και η πρόταξη των συμφερόντων κάθε κράτους-μέλους τείνουν να υπερισχύουν όλο και συχνότερα.

Αυτοί είναι οι στόχοι που έχει θέσει η Ημερίδα του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων με τίτλο "Κύπρος - Ευρώπη: Χθες, σήμερα, αύριο..." που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, στις 4 μμ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, Σκαρίνου.

Ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει ότι η Ημερίδα, που διοργανώνει η ομάδα των Νεαρών Πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων, αποσκοπεί να αποτελέσει ένα βήμα έκφρασης και συζήτησης των προβληματισμών για το μέλλον της Ε.Ε. Στοχεύει, μέσω του γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου να αναζητήσει και να προσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους η Ε.Ε. θα εδραιώσει και θα προάγει περαιτέρω τις αξίες της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα, προσδοκεί να διερευνήσει σε βάθος πώς η ενεργή συμμετοχή των νέων στο πεδίο της διαμόρφωσης των πολιτικών της Ε.Ε. και της λήψης αποφάσεων, είτε θεσμικά είτε μέσω άτυπων πρωτοβουλιών, μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις στα ποικίλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Εισηγητές στην Ημερίδα θα είναι ο Πέτρος Παπαπολυβίου, Επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Ανδρέας Κεττής, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Ο κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, Δήμαρχος Λευκάρων και πρώην Ευρωβουλευτής, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας. Ενεργή θα είναι η συμμετοχή των μαθητών/τριών του Σχολείου μας με παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για την Ευρώπη.

Στην Ημερίδα έχουν κληθεί πολιτειακοί άρχοντες, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαθητές/τριες των Σχολείων που μετέχουν στο Πρόγραμμα των EU Ambassadors, γονείς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Λάρνακας, από όπου προέρχονται και οι μαθητές/τριες του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.