Συνάντηση Συλικιώτη με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, υπεύθυνο για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, κ. Γ. Κατάινεν, στο Στρασβούργο.

Στην συνάντηση ο κος Συλικιώτης εξέφρασε έντονους προβληματισμούς για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων καθώς, όπως υπογράμμισε, πέραν του ότι αποκόπτει κονδύλια από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, αντί οι επενδύσεις να γίνονται σε χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν διαλυθεί από τις πολιτικές λιτότητας δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, γίνονται κυρίως στις χώρες με ανεπτυγμένη οικονομία. Επισήμανε μάλιστα πως παρόμοια κριτική ασκείται και στην έκθεση που δημοσίευσε το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Νοέμβριο του 2018, στην οποία επισημαίνεται πως δεν υπάρχει γεωγραφική ισορροπία στις επενδύσεις που έγιναν.

Ο κος Συλικιώτης τόνισε πως για να επιτευχθεί κοινωνική ανάπτυξη επιβάλλεται το επενδυτικό πακέτο να στηριχτεί σε δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες να δώσουν ώθηση στην πραγματική οικονομία, να συμβάλουν στην επαναβιομηχανοποίηση και στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά δε έκανε στην περίπτωση της Κύπρου, η οποία, όπως τόνισε, δεν επωφελήθηκε σχεδόν καθόλου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Κύπρος κατέχει την προτελευταία θέση μεταξύ των κρατών μελών σε σχέση με τις επενδύσεις και την οικονομική στήριξη που έλαβαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν επισήμανε πως δυστυχώς η έλλειψη ενημέρωσης στην Κύπρο όσον αφορά τις δυνατότητες του επενδυτικού ταμείου είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα από την Κύπρο. Όπως εξήγησε, σε άλλες χώρες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τις αρχές όπως π.χ. στην περίπτωση της Ελλάδας όπου αξιοποιήθηκε το επενδυτικό ταμείο για πολλές επενδύσεις, οι οποίες έγιναν σε διάφορους τομείς π.χ στον τουρισμό. Ο κος Κατάινεν αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση της Γαλλίας, η οποία αξιοποίησε το επενδυτικό ταμείο για επενδύσεις στις υποδομές κοινωνικής στέγασης καθώς και στην περίπτωση της Φινλανδίας, η οποία επένδυσε σε ένα σχέδιο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τους μετανάστες.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης απηύθυνε έκκληση στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν να στηρίξει το αίτημα να φιλοξενήσει η Κύπρος έναν ευρωπαϊκό θεσμό και συγκεκριμένα την έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Απασχόλησης.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:55

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.