69 μέρες απεργίας πείνας της Leyla Guven

«Το ερώτημα, δυστυχώς, είναι πάντα το ίδιο. Με ποιο τρόπο μπορούμε - σαν Ευρωπαίοι νομοθέτες/πολιτικοί - να επιφέρουμε ένα πραγματικό ‘καταλύτη για αλλαγή / game changer’ απέναντι στην αυταρχικότητα της κυβέρνησης του Ερτογάν.

Έτσι ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην συνεχιζόμενη παραβίαση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ελευθεριών των τούρκων πολιτών. Ιδιαίτερα των κούρδων, των οποίων οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι σαπίζουν στις φυλακές. Κανένας δεν κερδίζει από αυτή την έκρυθμη κατάσταση. Αντίθετα αυτοί που σίγουρα χάνουν είναι οι πολίτες της χώρας. Το έχω ξαναπεί ότι μπορεί να μην ακούμε τις φωνές τους αλλά εξακολουθούν να υποστηρίζουν και να υπερασπίζονται με πάθος την πλουραλιστική δημοκρατία. Η Ευρώπη δεν πρέπει να παραλείπει να τους στηρίζει με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία»

Αυτά αναφέρει με ανακοίνωση του ο Τάκης Χατζηγεωργίου μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στο Στρασβούργο με την βουλευτίνα Μεράλ Μπέστας (Meral Danis Bestas) του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η κατάσταση της υγείας της Λεϊλά Γκιουβέν (Leyla Guven), βουλευτίνας του HDP, η οποία βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, καθώς και ανάδειξη περαιτέρω τρόπων στήριξης της.

Αυτή την στιγμή η Λεϊλά κινδυνεύει να πεθάνει στην φυλακή. Η υγεία της έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία της μητέρας της που πέθανε πριν λίγες μέρες. Η Λεϊλά συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2018, αφού επέκρινε την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που ήταν τότε σε εξέλιξη στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν, στη βόρεια Συρία. Πέραν από την ίδια, ακόμη 256 κούρδοι φυλακισμένοι πραγματοποιούν απεργία πείνας σε τουρκικές φυλακές ενώ ακόμη 14 ακτιβιστές πραγματοποιούν απεργία πείνας στο Στρασβούργο (η οποία έχει φτάσει την 24η μέρα) διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκιση και την απομόνωση του Οτζαλάν στο νησί Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε επίσης εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς την Λεϊλά Γκιουβέν από την πολιτική Ομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) έξω από την Ολομέλεια του Στρασβούργου.

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.