Ο Τραμπ υποβάθμισε διπλωματικά την αντιπροσωπεία της ΕΕ

Η κυβέρνηση Τραμπ αιφνιδίασε την Ευρωπαϊκή Ένωση υποβαθμίζοντας το διπλωματικό καθεστώς της αντιπροσωπείας της ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η υποβάθμιση έγινε πέρυσι χωρίς προειδοποίηση, και έγινε γνωστή μόλις σήμερα.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στις ΗΠΑ ήταν υπό το καθεστώς του κράτους μέλους, ενώ τώρα θα θεωρείται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ως απλός διεθνής οργανισμός.

«Αυτό που μπορώ να πω σε αυτή τη φάση είναι ότι καταλαβαίνουμε ότι υπήρξε μια πρόσφατη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο διπλωματικός κατάλογος εφαρμόζεται από το πρωτόκολλο των Ηνωμένων Πολιτειών.Και προς το παρόν συζητούμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της διοίκησης τις πιθανές συνέπειες για την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ουάσινγκτον. Αλλά τελικά αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απευθυνθούν στην αμερικανική διοίκηση», δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάνιτσιτς.

Η κίνηση της διοίκησης Τραμπ, την οποία θεωρούν οι παρατηρητές μια σαφή πολιτική υποβάθμιση, θα προσθέσει πιθανώς πρόσθετες εντάσεις στο νέο γύρο συνομιλιών της Επιτρόπου Μάλστρομ που επισκέπτεται τις ΗΠΑ την Τετάρτη.

Η αρμόδια Επίτροπος για θέματα εμπορίου πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό της Ρόμπερτ Λάιτιζερ, την ώρα που το ενδεχόμενο δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης δεν έχει εξαφανιστεί.

Η συνάντηση είναι επίκαιρη καθώς το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να δημοσιεύσει την έκθεσή του σχετικά με το εάν οι εισαγωγές αυτοκινήτων πρέπει να θεωρηθούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, όπως πρότεινε ο Τραμπ, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει περιοριστικά μέτρα στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι εντάσεις στο εμπόριο ξέσπασαν όταν η διοίκηση του Τραμπ επέβαλε πρόσθετους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο βάσει παρόμοιας έκθεσης.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος Τραμπ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για το άνοιγμα των αγορών και την εναρμόνιση των κανονισμών για την ελάφρυνση των εμπορικών εντάσεων.

Ωστόσο, ελάχιστη πρόοδος έχει καταγραφεί. Μία από τις βασικές συμφωνίες ήταν η ΕΕ να αυξήσει τις εισαγωγές σόγιας.

Έκτοτε, η Επιτροπή γνωστοποιεί τακτικά τα στοιχεία του εμπορίου.

Πηγή: Euronews

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:18

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.