Ευρωεκλογές 2019: Μεχρί πότε γίνονται εγγραφές

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι ημερομηνίες για τη διαδικασία μέχρι τις ευρωεκλογές του Μάη. Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο και τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού για τις εκλογές για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθορίστηκε η 2α Απριλίου 2019.

Στις 19 Απριλίου θα εκδοθεί το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για τη διεξαγωγή των εκλογών και θα γίνει ο διορισμός Γενικού Εφόρου Εκλογών, Εφόρων Εκλογής και Βοηθών τους. Ση συνέχεια θα δοθεί το ένταλμα Εκλογής προς το Γενικό Έφορο Εκλογής.

Στη συνέχεια, στις 25 Απριλίου, θα δημοσιευτεί η Γνωστοποίηση του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό της ημερομηνίας και του τόπου υποβολής υποψηφιοτήτων.

Υποβολή υποψηφιοτήτων

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα διεξαχθεί στις 3 Μαίου, ενώ στις 10 του ίδιο μήνα θα εκδοθεί το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των Εκλογικών Τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων.

Στις 17 του Μάη θα δημοσιευτεί η γνωστοποίηση για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές

Η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, θα αρχίσει η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, όπως και η ανακήρυξη των εκλεγέντων.

Την αμέσως επόμενη μέρα, θα γίνει η επιστροφή του Εντάλματος Εκλογής από το Γενικό Έφορο Εκλογής στον υπουργό Εσωτερικών.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:48

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.