ΕΕ: Τελειώνει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας;

Ναι μεν η προσοχή της κυπριακής κοινής γνώμης είναι στραμμένη στην επικείμενη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ωστόσο τα θέματα που εξετάζονται είναι ποικίλα και ενδιαφέροντα και αφορούν και την Κύπρο.

Πέραν, λοιπόν, της παρουσίας του 14ου προέδρου κράτους που θα μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, το Στρασβούργο «βασανίζουν» ακόμα 2-3 θέματα.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, Jaume Duch Guillot στάθηκε ιδιαιτέρως στον Γενικό Προϋπολογισμό του 2019 που αναμένεται να εγκρίνει η Ολομέλεια.

Πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό που θα αφορά τη νεολαία, όπως επεσήμανε μιλώντας στη δημοσιογραφική αποστολή στο Στρασβούργο και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ευρωβουλευτής, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Φυσικά, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, διαφώνησε πως πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό που αφορά στους εργάτες και τη νεολαία.

Ήταν έντονος στην τοποθέτησή του για το κονδύλι της εξαγωγής όπλων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο στρατός (της ΕΕ) είναι συμπλήρωμα του ΝΑΤΟ».

Γενικός προϋπολογισμός 2019 χωρίς κονδύλι για Τουρκία;

Εξάλλου, ο Armin Wisdorff, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε στο «Briefing» την αποκοπή 146.7 εκατομμυρίων ευρώ από το κονδύλι που δίνεται στην Τουρκία.

Οι ευρωβουλευτές θεώρησαν ότι αυτό έπρεπε να αποκοπεί γιατί στην Τουρκία υπάρχει κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψη δημοκρατίας.

Εν προκειμένω, σε συνομιλία μας με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Τάκη Χατζηγεωργίου, συζητήθηκε ότι η Έκθεση προόδου της Τουρκίας, που αναμένεται να εκδοθεί τον Φεβρουάριο, δεν θα μιλά πια για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αλλά για διακοπή.

Όπως μας εξήγησε, ο ίδιος συμμετέχει μέσω της ομάδας GUE/NGL στις συζητήσεις ΕΕ-Τουρκίας και θεωρει απαράδεκτο να δίνονται χρήματα σε τρίτες χώρες που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα.

Σαφώς, όμως, ο κ. Χατζηγεωργίου, δήλωσε ενώπιον 18 δημοσιογράφων από κυπριακά ΜΜΕ ότι την ύστατη στιγμή οι Κύπριοι ευρωβουλευτές ψηφίζουν αποχή στο ψήφισμα για διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Πηγή: philenews.com

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.