Πιο εύκολο το online shopping από τη Δευτέρα – Τι αλλάζει

Αλλαγές στην αγορά μέσω διαδικτύου έρχονται για όλους του Ευρωπαίους από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Οι καταναλωτές, μετά και από ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν μέσω διαδικτύου, χωρίς να υπάρχουν γεωφυσικά εμπόδια, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα θα έχουν μία ευρύτερη και ευκολότερη διασυνοριακή πρόσβαση σε προϊόντα, κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μουσικά φεστιβάλ ή εισιτήρια πάρκων αναψυχής στη ΕΕ, χωρίς κάποια παρεμπόδιση σχετικά με τον τόπο στον οποίο διαμένουν.

Η νομοθεσία που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2018 τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα, ακριβώς εγκαίρως για τους αγοραστές Χριστουγέννων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εισηγήτρια της πρότασης, Róża Thun, αυτή η κίνηση είναι ακόμη ένα θετικό βήμα προς τη δημιουργία μίας ενιαίας αγοράς ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, όπου όλοι οι καταναλωτές θα αντιμετωπίζονται στα ίσα.

«Πλέον όταν κάποιος αγοράζει προϊόντα που βρίσκονται εκτός της χώρας του, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον ντόπιο πελάτη. Πλέον, δεν θα υπάρχει απαγόρευση στην πρόσβαση για αγορά αγαθών ή παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών. Ορισμένες φορές μπορεί να χρειαστεί να παραδοθεί ένα πακέτο μέσω ενός άλλου παρόχου υπηρεσιών παράδοσης, επειδή ο πωλητής δεν παραδίδει το προϊόν στη χώρα μας. Ωστόσο, ο πωλητής δεν μπορεί πλέον να μας πει: "Δεν πουλώ αυτό το προϊόν σε εσάς εξαιτίας της εθνικότητάς σας, του τόπου κατοικίας ή της τοποθεσίας σας».

Σημειώνεται ότι 63% των ιστοσελίδων δεν αφήνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν ένα προϊόν από μία ευρωπαϊκή χώρα σε άλλη.

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.