Ευρωκοινοβούλιο: Η ατζέντα της εβδομάδας 3/12-9/12

Οι συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα

Φυτοφάρμακα / ειδική επιτροπή.

Η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει πόσο ανεξάρτητη και διαφανής είναι η διαδικασία έγκρισης της ΕΕ θα υιοθέτηση την τελική έκθεσή της. Στο κείμενο συνάγονται τα αρχικά συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η διαδικασία και διατυπώνονται συστάσεις σχετικά με τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. (Πέμπτη)

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Δύο νομοθετικές προτάσεις για τον περαιτέρω περιορισμό του χώρου στον οποίο λειτουργούν οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες θα τεθούν σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών. Ο πρώτος στόχος είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση στις οικονομικές πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τις αρχές επιβολής του νόμου που διερευνούν σοβαρά εγκλήματα. Ο δεύτερος θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για αποκτήσει δελτίου ταυτότητας και θα υποβοηθήσει τον περιορισμό της χρήσης δόλιων εγγράφων, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες και εγκληματίες, για να εισέλθουν στην ΕΕ από τρίτες χώρες. (Δευτέρα)

Κώδικας θεωρήσεων της ΕΕ.

Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών θα ψηφίσει την επικαιροποίηση των κανόνων της ΕΕ για τις θεωρήσεις για σύντομες διαμονές (μέγιστη διάρκεια 90 ημερών σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών) για να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, τις προκλήσεις που συνδέονται με τη μετανάστευση και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν νέες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, ενημερωμένα τέλη θεώρησης και αντικίνητρα για χώρες που δεν συνεργάζονται για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών. (Δευτέρα)

Περιφερειακή ανάπτυξη και εδαφική συνεργασία.

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες που διέπουν τα προγράμματα Interreg για την αύξηση της κοινωνικής και τοπικής ανάπτυξης με προϋπολογισμό € 8,43 δισ., θα ψηφιστούν στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης. Οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν υποστήριξη για κοινή δράση μεταξύ εθνικών και τοπικών φορέων από διάφορα κράτη μέλη και γειτονικές χώρες και δράση για τη βελτίωση της διαχείρισης της ασφάλειας και της μετανάστευσης. (Δευτέρα)

Διαδικτυακές πλατφόρμες.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες εμπορίου (π.χ. Amazon και eBay) και ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google) θα πρέπει, βάσει της νομοθετικής πρότασης που βρίσκεται προς ψήφιση στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς, να εφαρμόσουν μια δέσμη μέτρων, που θα διασφαλίζει ότι θα καθιερώσουν διαφανείς και δίκαιες συμβάσεις με τις διαδικτυακές επιχειρήσεις (π.χ. επιχειρήσεις λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο, επιχειρήσεις ξενοδοχείων και εστιατορίων , καταστήματα εφαρμογών), (Πέμπτη)

Προπαρασκευαστικές εργασίες στην ολομέλεια.

Οι πολιτικές ομάδες θα προετοιμαστούν για τη σύνοδο ολομέλειας από 10-13 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, όπου θα ψηφίσουν για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας, την προστασία των εργαζομένων από την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες, την μεγαλύτερη διαφάνεια, την καλύτερη πρόληψη των κινδύνων στην τροφική αλυσίδα, και τις τελικές συστάσεις της Ειδικής Επιτροπής για την Τρομοκρατία. Οι ευρωβουλευτές θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και θα συζητήσουν τις προτεραιότητές τους για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Το ημερολόγιο του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι θα πραγματοποιήσει ομιλία στην 4η Διάσκεψη της ΕΕ για τη Αεροναυτική, την Τετάρτη.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.