ΕΚ: Η ατζέντα της εβδομάδας 26/11-2/12

Η Ολομέλεια και οι Συνεδριάσεις Επιτροπών στις Βρυξέλλες:

Ολομέλεια

Ο πρωθυπουργός της Δανίας Lars Løkke Rasmussen θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker την Τετάρτη στις 15.00. Αυτή θα είναι η δέκατη τρίτη σε σειρά συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης μεταξύ των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δευτέρα

Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη και τη ζώνη Έρευνας και Διάσωσης της Λιβύης (SAR) με τους εκπροσώπους της UNHCR, του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex). Οι ευρωβουλευτές θα ακούσουν επίσης την νομική γνωμάτευση σχετικά με τη νομιμότητα των «περιφερειακών πλατφορμών αποβίβασης» και των «ελεγχόμενων κέντρων», όπως πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου (Τρίτη).

Μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου με τίτλο "Η έρευνα και η καινοτομία της ΕΕ στην καθημερινότητά μας", έφερε κοντά ερευνητές και πολιτικούς, για να κάνουν ανασκόπηση σχετικά με τα επιτεύγματα του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά και να συζητήσουν για τις μελλοντικές προκλήσεις. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις έναρξης και λήξης, καθώς και σε συνέντευξη Τύπου με τον Επίτροπο Moedas στις 15.30 (Τρίτη).

Τέταρτη

Σένγκεν/Επαναφορά των συνοριακών ελέγχων. Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν την επικαιροποίηση του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν, καθορίζοντας τους όρους υπό τους οποίους τα κράτη μέλη θα μπορούν προσωρινά να διενεργούν ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν. Έξι κράτη της ζώνης του Σένγκεν διεξάγουν ελέγχους εδώ και τρία χρόνια, παρά τη μέγιστη περίοδο των δύο ετών (Πέμπτη).

Πέμπτη

Κλιματική αλλαγή. Το Κοινοβούλιο θα συζητήσει με τον αρμόδιιο Επίτροπο για τη Δράση για το Κλίμα Miguel Arias Cañete την νέα στρατηγική της ΕΕ για μακροπρόθεσμη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού (Τετάρτη).

Δυτικά Βαλκάνια/Ένταξη στην ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν και θα ψηφίσουν σχετικά με την πρόοδο που έχουν σημειώσει η Σερβία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Αλβανία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο (Πέμπτη).

Επιτροπές

Αξιολόγηση κινδύνου της ΕΕ στην τροφική αλυσίδα. Σχέδιο νόμου με σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην επιστημονική αξιολόγηση κινδύνου της ΕΕ στην τροφική αλυσίδα θα ψηφισθεί από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας. Βάσει του προτεινόμενων κανόνων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) θα πρέπει να δίνει περισσότερες πληροφορίες στο κοινό και η Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν πρόσθετες μελέτες όταν έχουν αμφιβολίες σχετικά με την έγκριση μιας ουσίας. Αυτή η πρόταση ακολουθεί την Πρωτοβουλία Πολιτών «Stop Glyphosate» (Τρίτη).

 Η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων θα συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου (ΕΣΣΚ) Μάριο Ντράγκι (Δευτέρα).

Το ημερολόγιο του Προέδρου.

Την Τετάρτη, ο Αντόνιο Ταγιάνι, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Δανίας Lars Løkke Rasmussen.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:17

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.