Κ. Μαυρίδης: Aποχώρηση τούρκικου στρατού για να υπάρξει ειρήνη

Με δύο παρεμβάσεις του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) έθεσε την ανάγκη βελτίωσης της ευημερίας των πολιτών της ΕΕ στη συζήτηση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ στη δεύτερη παρέμβασή του (γραπτώς) στη συζήτηση για «Το Μέλλον της Ευρώπης» με φιλοξενούμενη την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επικεντρώθηκε στην ανάγκη αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

Στη συζήτηση για το Δημοσιονομικό Πλαίσιο ο κ. Μαυρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Δημοσιονομικό Πλαίσιο αφορά το μέλλον της Ευρ. Ένωσης. Το μέλλον της ΕΕ είναι οι πολίτες της και ιδίως οι νέοι. Όταν όμως τίθενται περικοπές στις κοινωνικές παροχές και πολιτικές, όταν επιβάλλονται περικοπές στα προγράμματα για τους νέους, δεν πείθουμε ότι πραγματικά στοχεύουμε στη σύγκλιση της ευημερίας εντός της ΕΕ για όλους τους πολίτες. Όταν επιδιώκεται εδώ και καιρό να τεθούν μακροοικονομικά κριτήρια στην πρόσβαση εκείνων των κρατών μελών που έχουν την περισσότερη ανάγκη στα ταμεία συνοχής, δεν είναι σύγκλιση της ευημερίας που στοχεύουμε αλλά απλώς χαϊδεύουμε τα αυτιά των πολιτών. Όταν μιλάμε για κράτος-δικαίου καθώς η Τουρκία το παραβιάζει με την κατοχή στην βόρεια Κύπρο και απολαμβάνει ευρωπαϊκά κονδύλια, είμαστε απλά υποκριτές».

Στην παρέμβασή του για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Μαυρίδης επικεντρώθηκε στις θεμελιακές αξίες της ΕΕ που παραβιάζονται από τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο:

«Η Καγκελάριος (Μέρκελ) τόνισε την καθοριστική σημασία σεβασμού των αξιών του πυρήνα της ΕΕ. Αυτές οι αξίες ορίζουν τον ευρωπαϊκό χώρο ως κοινό χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης.

Η Γερμανία ήταν διαμοιρασμένη για δεκαετίες. Με την κατάρρευση του διαχωριστικού τείχους του Βερολίνου, πλημμυρίσαμε από χαρά που μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα ενωμένη προχώρησε προς το μέλλον. Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή Κύπρος παραμένει μοιρασμένη λόγω του τουρκικού στρατού που κατέχει το βόρειο μέρος για δεκαετίες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει συντρίψει το κράτος δικαίου εντός Τουρκίας, μετατρέποντας την χώρα σε μια τεράστια φυλακή και παρεμβαίνει παράνομα για να παρεμποδίσει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της ΕΕ με επίκεντρο την Κύπρο στην Αν. Μεσόγειο. Αυτό το καθεστώς που δυναστεύει τους λαούς εντός και εκτός Τουρκίας, που κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος στην Κύπρο, διασώζουν σήμερα οικονομικά, κάποια κράτη όπως η Γερμανία. Η Κύπρος δεν ζητά οικονομική βοήθεια. Θέλουμε να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο για να επικρατήσουν οι θεμελιακές αξίες της ΕΕ, ώστε με ειρήνη και σταθερότητα να προχωρήσουμε στο μέλλον μαζί με όλους τους λαούς της περιοχής εντός και εκτός ΕΕ».

Πηγή: Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.