Αναβάθμιση του κανονιστικού πλαισίου για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό παρουσιάζει σήμερα η Κομισιόν

Αναβάθμιση του κανονιστικού πλαισίου για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου και η δημιουργία πιο βιώσιμων και αποτελεσματικών διαδρομών πτήσης, μειώνοντας έως και το 10% των εκπομπών αεροπορικών μεταφορών, παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρόταση έρχεται καθώς η απότομη πτώση της εναέριας κυκλοφορίας που προκαλείται από την πανδημία του κορονοϊού απαιτεί μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, καθιστώντας ευκολότερη την προσαρμογή της ικανότητας κυκλοφορίας στη ζήτηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επίτροπο για τις Μεταφορές, Adina Vălean, "τα αεροπλάνα μερικές φορές περιπλανώνται μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του εναέριου χώρου, αυξάνοντας τις καθυστερήσεις και τα καύσιμα που καταναλώνονται. Ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας σημαίνει περισσότερες απευθείας διαδρομές και λιγότερη ενέργεια που οδηγεί σε λιγότερες εκπομπές και χαμηλότερο κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες μας. Η σημερινή πρόταση για την αναθεώρηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού όχι μόνο θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών των αερομεταφορών έως και 10% από την καλύτερη διαχείριση των διαδρομών πτήσης, αλλά και θα προωθήσει την ψηφιακή καινοτομία ανοίγοντας την αγορά υπηρεσιών δεδομένων στον τομέα. Με τους νέους προτεινόμενους κανόνες βοηθάμε τον αεροπορικό μας τομέα να προχωρήσει στις διπλές πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:39

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.