Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας: €60 εκ. σε 62 έργα καινοτομίας και 145 επιχειρηματίες από 32 χώρες

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας EIT Crisis Response Initiative: 60 εκατομμύρια ευρώ χορηγούνται σε 62 έργα καινοτομίας και 145 επιχειρηματίες από 32 χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της επακόλουθης κρίσης.

Τα επιλεγμένα έργα θα βοηθήσουν στην παροχή λύσεων στους βασικούς τομείς εστίασης του ΕΙΤ, από την υγεία και την ψηφιοποίηση έως την τροφή και την αστική κινητικότητα, για την αντιμετώπιση του ευρέος φάσματος προκλήσεων που θέτει η κρίση. Σχεδόν 1.500 καινοτόμοι από 44 χώρες υπέβαλαν αίτηση κατά την έναρξη της Πρωτοβουλίας στις 14 Μαΐου. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΙΤ κυκλοφόρησε τη χρηματοδότηση στις οκτώ κοινότητες γνώσης και καινοτομίας (ΚΓΚ) στις 30 Ιουνίου και έχουν πλέον ολοκληρώσει τις διαδικασίες επιλογής τους. Όλες οι δραστηριότητες του EIT Crisis Response θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.

Ακολούθως η Κομισιόν δημοσίευσε σήμερα πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση των δασμών σε ορισμένες εισαγωγές στην ΕΕ. Σε αντάλλαγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν τους δασμούς τους σε ορισμένες εξαγωγές της ΕΕ στην αγορά των ΗΠΑ. Αυτό θα θέσει σε ισχύ τη συμφωνία που ανακοινώθηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ στις 21 Αυγούστου 2020. Αυτές οι μειώσεις δασμών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ θα αυξήσουν την πρόσβαση τόσο στις αγορές της ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ κατά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μόλις εγκριθεί σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η συμφωνία συνεπάγεται μείωση των δασμών των ΗΠΑ για τις εξαγωγές της ΕΕ αξίας περίπου 160 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Τέλος, η Κομισιόν χαιρετίζει την απόφαση της TikTok - μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση βίντεο - να προσχωρήσει στον Κώδικα Συμπεριφοράς της ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο. Η TikTok είναι ο ένατος συνεργάτης που εντάχθηκε στον Κώδικα Συμπεριφοράς, που κυκλοφόρησε το 2016, ενώνοντας Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion και Jeuxvideo.com. Όπως υπογραμμίζεται από τα αποτελέσματα της πέμπτης αξιολόγησης που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2020, ο Κώδικας Συμπεριφοράς οδήγησε τις εταιρείες πληροφορικής να αξιολογήσουν το 90% του περιεχομένου που έχει επισημανθεί εντός 24 ωρών και να αφαιρέσουν το 71% του περιεχομένου που θεωρείται παράνομη ρητορική μίσους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.