Φιλοδοξία του Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, είναι η δημιουργία συνθηκών για επανέναρξη των συνομιλιών

Φιλοδοξία του Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά το Κυπριακό, είναι να υποβοηθήσει την όλη προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες οι οποίες να οδηγήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ.


Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Ντουζαρίκ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Γενική Συνέλευσης, ο κύριος Γκουτέρες θα έχει συναντήσεις για το Κυπριακό και επισήμανε ότι προσβλέπει σε επαφές με όλα ενδιαφερόμενα μέρη.  
Ο Στεφάν Ντουζαρίκ, επιβεβαίωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σημείωσε, ότι κατά τη συνάντηση ο κύριος Γκουτέρες επαναβεβαίωσε τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε προ δύο ημερών, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης. Ο Αντώνιο Γκουτέρες, είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στην ανάγκη συνομολόγησης των όρων αναφοράς, στη βάση του έργου που έγινε στο Κραν Μοντανά, εκφράζοντας τη σθεναρή πεποίθηση ότι η πολιτική διαδικασία πρέπει να επανεκκινήσει.  
Στη συνάντησή του με τον κύριο Γκουτέρες, αναφέρθηκε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ. Έγραψε ότι συζήτησαν τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο το Κυπριακό και την κρίση στη Συρία. Σημείωσε, παράλληλα, ότι κατά τη συνάντηση έγινε αξιολόγηση της συνεισφοράς της Τουρκίας προς τα Ηνωμένα Έθνη και νέα σχέδια συνεργασίας.  

Πηγή:Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.