Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, χαιρετισμούς από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, τον Διευθυντή του Αστεροσχολείου, Γιώργο Τζίβα και την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου η οποία θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση της διαδρομής των δράσεων που οδήγησαν στη σύσταση του Αστεροσκοπείου Τροόδους από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Κλέλια Βασιλείου και ομιλία από τον Αστροφυσικό, Χρύσανθο Φάκα

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια στο θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 μετά από γραπτή πρόταση από την 17χρονη τότε μαθήτρια της Αγγλικής Σχολής, Στέφανη Διάκου Πετροπούλου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και συμφώνησε να θέτει την εν λόγω εκδήλωση υπό την αιγίδα του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Στέφανη στην επιστολή της «μέσα από την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας μπορούν να επιτευχθούν πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων να δοθεί η ευκαιρία στη νεολαία να γνωρίσει το αντικείμενο της Αστρονομίας και ίσως να το επιλέξει ως κατοπινό επάγγελμα.

Πρόσθεσε ότι «θα συνέβαλε στην προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού θέρετρου για την ομορφιά του ουρανού της αλλά και στο να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας για τη φωτορύπανση που μας εμποδίζει να απολαύσουμε τον ξάστερο ουρανό, συμβάλλοντας έτσι ώστε και οι νέες γενιές να εκτιμήσουν και να αγαπήσουν την ομορφιά του σύμπαντος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:48

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.