Την Παρασκευή, στη Λεμεσό, η "Βραδιά του Ερευνητή"

Έχοντας καταστεί πλέον θεσμός, επιστρέφει για δωδέκατη συνεχή χρονιά η "Βραδιά του Ερευνητή", που οργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), δίνοντάς την ευκαιρία για μια δημιουργική βραδιά, πλούσια σε θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διαδραστικά πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις, και διαγωνισμούς. 

Η φετινή εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, στη Λεμεσό, από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, έχοντας ως χορηγούς επικοινωνίας το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΡΙΚ και το Κανάλι 6.

Με τίτλο "Human Era Night" και θέμα την έρευνα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, κύριος στόχος της "Βραδιάς του Ερευνητή" είναι η καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από τα κυπριακά πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και τις καινοτόμες επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής γιορτής της επιστήμης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, να περιηγηθούν σε μία μεγάλη έκθεση πειραμάτων και να ξεκλειδώσουν, μαζί με την κεντρική φιγούρα της εκδήλωσης, τον "Brainy", τα μυστικά της επιστήμης, μέσα από ένα ευρύ φάσμα διαδραστικών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το διαγωνισμό S FACTOR κατά τον οποίον μαθητές θα παρουσιάσουν με πρωτότυπο τρόπο ένα επιστημονικό φαινόμενο, διεκδικώντας πλούσια δώρα, ενώ τιμητικό βραβείο θα απονεμηθεί στον Κύπριο αρχαιολόγο Δρ. Βάσο Καραγιώργη, για το σύνολο της προσφοράς του στην αρχαιολογική έρευνα.

Την ίδια μέρα, θα διεξαχθούν παράλληλες δραστηριότητες στη Λευκωσία, όπου μαθητές σχολείων θα πραγματοποιήσουν "Ένα ταξίδι στην Ευρώπη", μέσα από τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης, μαθαίνοντας για τη ζωή και το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών.

Επίσης, το Ινστιτούτο Κύπρου προγραμματίζει ανοικτή συζήτηση στο Υφαντουργείο με θέμα "Η Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου", ενώ το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα διοργανώσει ξεναγήσεις για το κοινό σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η είσοδος στη "Βραδιά του Ερευνητή", που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις, είναι ανοικτή για το κοινό.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook Βραδιά του Ερευνητή/Researchers` Night.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.