Η 88η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η 88η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τους επισκέπτες. Η φημισμένη έκθεση αυτοκινήτων που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Μάρτιου στην ελβετική πόλη, θα προσελκύσει και φέτος τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών λόγω των πολλών νέων μοντέλων που θα εμφανισθούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Συμμετέχουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. Από το πρόγραμμα απουσιάζουν οι μάρκες Opel και DS. Σχεδόν όλες οι μάρκες έχουν να παρουσιάσουν νέα μοντέλα, πρωτότυπα, νέες εκδόσεις είτε νέες τεχνολογίες. Όλα τα εκθέματα σύντομα θα βρίσκονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Αύριο και μεθαύριο (press days) θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που αφορούν τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Από την Πέμπτη το πρωί η έκθεση θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες που αναμένεται να έρθουν από όλο τον κόσμο. Η έκθεση της Γενεύης κλείνει τις πύλες της την Κυριακή 18 Μαρτίου. Φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Pallexpo το οποίο βρίσκεται δίπλα από το αεροδρόμιο. Επίσης, υπάρχει εύκολη πρόσβαση από τον σιδηροδρομικό σταθμό, τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Η Peugeot πρόκειται να παρουσιάσει αύριο το νέο 508, το νέο Rifter και το πρωτότυπο Rifter 4X4 Conceprt. Επίσης, θα εκτεθεί και ένα γλυπτό του λέοντα, που είναι το σήμα της μάρκας. Το συγκεκριμένο γλυπτό αποτελεί φόρο τιμής στα 160 χρόνια της ιστορίας της μάρκας. Το περίπτερο της γαλλικής μάρκας έχει έκταση 1.320 τ.μ. και περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς τομείς.

Το νέο Peugeot 508, είναι ο εκπρόσωπος της γαλλικής φίρμας στη κατηγορία των μεσαίων σεντάν. Διακρίνεται για τη μυώδη του σιλουέτα που υιοθετεί στοιχεία από τα κουπέ μοντέλα. Στο εμπρός μέρος, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Instinct, ξεχωρίζουν τα κάθετα φώτα ημέρας LED. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED φωτιστικά σώματα. Η απουσία πλαισίου στα πλευρικά παράθυρα τονίζει ακόμα περισσότερο την κουπέ εμφάνιση του αμαξώματος, ενώ το πορτμπαγκάζ εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στο χώρο των αποσκευών.

Το εσωτερικό του που προέρχεται από το πρωτότυπο Exalt. Όπως σε όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας έχει εφαρμοσθεί το πρόγραμμα Peugeot i-Cockpit, το οποίο περιλαμβάνεται, μικρής διαμέτρου flat bottom & top τιμόνι, HD οθόνη αφής των 10’’, αεροπορικού τύπου διακόπτες στη βάση της οθόνης και head-up display 12,3 ιντσών. Στη διάθεση του οδηγού υπάρχουν και 4 επιλογές τρόπου οδήγησης (Eco, Sport, Comfort, Normal).

Στις περισσότερες εκδόσεις με τους κινητήρες PureTech βενζίνης 180 και 225 και BlueHDi ντίζελ 130, 160 και 180 ίππων, διατίθεται και το νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο EAT8. Σε ορισμένες εκδόσεις διατίθεται και η ανάρτηση μεταβαλλόμενης απόσβεσης, καθώς και ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων. Επίσης, εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα νυχτερινής όρασης, που έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει ζωντανούς οργανισμούς, που κινούνται μπροστά από το αυτοκίνητο, σε αποστάσεις μέχρι και 200 μ. Το Peugeot 508 φέρει πολλά στόχευα που συναντάμε σε πολυτελή μοντέλα, όπως δέρμα Nappa, Alcantara, ηχοσύστημα της FOCAL κ.α.

Το Peugeot Rifter είναι βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2 και κατασκευάζεται σε δύο μήκη αμαξώματος, με 5 ή 7 θέσεις. Συνδυάζει τη πρακτικότητα με την ευελιξία της εσωτερικής διαμόρφωσης. Εφοδιάζεται με τον βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech 110 ή 130 ίππων, ή με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi 5, 100 και 130 ίππων.

Το Peugeot Rifter 4X4 concept, διαθέτει σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς εξελιγμένο από την Dangel, ειδικά ελαστικά, και υπερυψωμένο αμάξωμα. Είναι κατάλληλο αυτοκίνητο για εκδρομές και περιπέτειες στην ύπαιθρο. Στις εξερευνήσεις χρειάζεται πολλές φορές να διανυκτερεύσεις και για αυτό φέρει σκηνή της Overland, που τοποθετείται στην οροφή.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.