Την Ευρωπαϊκή υποτροφία Μαρί Κιουρί εξασφάλισε το Τμήμα Χημείας του Π.Κ

Ευρωπαϊκή υποτροφία Marie Skłodowska-Curie εξασφάλισε το Εργαστήριο Ετερογενούς Κατάλυσης του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» - Πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie, έχει απονείμει τριετή υποτροφία (2017-2020) ύψους €254.000, στη Δρ. Κλειτώ Πεταλλίδου, Μεταδιδακτορική Συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Ετερογενούς Κατάλυσης του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Το εν λόγω πρόγραμμα θεωρείται ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, με πιθανότητα επιτυχίας, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 5-7%.
Το έργο, για το οποίο εξασφαλίστηκε η υποτροφία και θα συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχει τίτλο «Η επίδραση του νερού στο μηχανισμό της αντίδρασης Fischer-Tropsch σε στηριζόμενους καταλύτες κοβαλτίου: Θεωρητικές και πειραματικές μελέτες» και θα δώσει τη δυνατότητα στη Δρ. Κλειτώ Πεταλλίδου να εργαστεί για δυο χρόνια ως Μεταδιδακτορική Συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α. στην ομάδα ενός από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς επιστήμονες στο πεδίο της Κατάλυσης, του Καθηγητή Enrique Iglesia, και ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην ομάδα του Καθηγητή στο Τμήμα Χημείας, Άγγελου Μ. Ευσταθίου.
Στόχος της έρευνας, είναι η μελέτη του μηχανισμού και διαφόρων κινητικών παραμέτρων της αντίδρασης Fischer-Tropsch (FT) προς παραγωγή υγρών υδρογονανθράκων (συνθετικά καύσιμα) με χρήση προχωρημένων θεωρητικών και πειραματικών τεχνικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.