Με ρομπότ και φορτηγά-φούρνους, η Zume φιλοδοξεί να γίνει η Amazon της πίτσας

Με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες άρχισε να λειτουργεί στο Μάουντεν Βιου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ η Zume Pizza, μια καινοτόμος επιχείρηση που αναθέτει σε ρομπότ να προετοιμάσουν πίτσες, οι οποίες σύντομα θα ψήνονται καθοδόν μέσα σε φορτηγά-φούρνους.

Με ελάχιστο προσωπικό, οι πίτσες Zume παραδίδονται ταχύτερα και είναι φθηνότερες, και σύντομα θα γίνουμε η Amazon της πίτσας, υποστηρίζει στο Bloomberg ο φιλόδοξος επιχειρηματίας πίσω από το εγχείρημα.
Η ιδέα ανήκει στον Άλεξ Γκάρντεν, το βιογραφικό του οποίου δεν αναφέρει πουθενά προηγούμενη εμπειρία στις γνωστές αλυσίδες Pizza. Αντίθετα, είναι πλούσιο σε εμπειρία σε τεχνολογικές εταιρείες.
Ο Γκάρντεν συνεργάστηκε με την σουηδική εταιρεία κατασκευής ρομποτικών μηχανισμών ABB και ανέθεσε σε ρομπότ να αλείφουν γρήγορα με σάλτσα τη βάση της μιας πίτσας μετά την άλλη. Στη συνέχεια, οι πίτσες εμπλουτίζονται με περισσότερα υλικά από ανθρώπους και συνεχίζουν την πορεία τους πάνω σε έναν κυλιόμενο ιμάντα που τις οδηγεί στον μεγάλο «Μπόμπυ», έναν ακόμα ρομποτικό μηχανισμό που τις τοποθετεί προσεκτικά στο φούρνο.
Το σχέδιο για το φούρνισμα καθοδόν προς τον προορισμό τους παραμένει στα χαρτιά, καθώς η Πολιτεία θα πρέπει να επιτρέψει τη λειτουργία των φούρνων επάνω σε κινούμενο όχημα.
Ο Γκάρντεν πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχεί: ευελπιστεί στη χρηματοδότηση πλήθους εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων που εδρεύουν στη Σίλικον Βάλεϊ και οραματίζεται ότι σύντομα δεν θα απολαμβάνει μόνο πίτσα, αλλά και πλούτη από την εξαιρετικά κερδοφόρα απαγκίστρωση της επιχείρησής του από το κόστος της ανθρώπινης εργασίας. Όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, "Just imagine Domino's without the labor component. You can start to see how incredibly profitable that can be."
Πάντως, στις τρέχουσες αγγελίες για δουλειά στο zumepizza.com ζητείται Software engineer.

Πηγή: news.in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.