Ανέλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο


Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Cyta συμμετέχει στις διεθνείς εκδηλώσεις, αναλαμβάνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Κορύφωση αποτελεί η διοργάνωση ειδικής ημερίδας με τίτλο «Ανέλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη,  9 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία.
 
Η ημερίδα, που συνδιοργανώνεται και φέτος με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, θα αρχίσει τις εργασίες της στις 8:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Hilton Park και θα φιλοξενήσει μαθητές της Δημοτικής της Μέσης και της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Θα παρευρεθούν, επίσης, εκπαιδευτικοί, γονείς και εμπλεκόμενοι  φορείς, όπως η Αστυνομία, οι Σύνδεσμοι Γονέων, το Σώμα Προσκόπων κ.α.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  ενημερωθούν από καταξιωμένους ομιλητές, όπως στελέχη της Google, σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και, παράλληλα, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, με στόχο την εκπαίδευσή τους για ασφαλή χρήση του διαδικτύου, καθώς και την ψυχαγωγία τους.  
 
Με τις φετινές εκδηλώσεις, η Cyta συμπληρώνει 15 χρόνια σταθερής προσφοράς στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα, έχοντας δημιουργήσει και εξελίξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη σωστή και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας -κυρίως από τα παιδιά.
 
Συγκεκριμένα, η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί για τη Cyta πρωταρχικό στόχο, ο οποίος πηγάζει από την πεποίθηση ότι σε ένα δυναμικό διαδικτυακό περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτητα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση έχουν μεγάλο ειδικό βάρος. Γιατί όσο καλύτερα είναι κανείς προετοιμασμένος έναντι στις απειλές, τόσο καλύτερα αξιοποιεί τα οφέλη γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:39

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.