Eλλάδα: 71 νέα κρούσματα, συνολικά 695, 17 νεκροί

Εβδομήντα ένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 695.

Εκατόν δέκα τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 35 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Δέκα επτά ασθενείς έχασαν την ζωή τους.

Ν. Χαρδαλιάς: Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλας αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ και των απλών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με Covid 19, στα νοσοκομεία που έχουν ορισθεί για την αντιμετώπιση της επιδημία σε ολόκληρη την χώρα και στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:15

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.